Duurzame aanpak sportcongres

Wat een succesvol event weer: Het 4e Sporthopaedie Congres! Een samensmelting van sportgeneeskunde en orthopedie, waarbij we een uitgebreid scala aan onderwerpen en expertise samenbrengen voor iedereen die betrokken is bij de begeleiding van sporters, van beginners tot professionals.

Met een indrukwekkende opkomst van 175 deelnemers en een breed scala aan standhouders, creëerden we een dynamische en inspirerende omgeving in Rotterdam Ahoy. Hier konden bezoekers niet alleen deelnemen aan boeiende sessies en workshops, maar ook in contact komen met toonaangevende bedrijven die deze branche ondersteunen, waarbij de nieuwste technologieën en innovaties werden gepresenteerd.

Wat ons congres nog unieker maakte, was onze duurzame aanpak. Door samen te werken met ABN AMRO en gebruik te maken van hun bestaande infrastructuur, konden we efficiënt gebruikmaken van de beschikbare ruimte en middelen, wat resulteerde in een vlekkeloze organisatie en minder ecologische impact.

Het hoogtepunt van het evenement was niet alleen de inhoudelijke rijkdom, maar ook de inspirerende leiding van onze gastheer, Tom van ’t Hek. Met zijn bevlogenheid en expertise wist hij discussies te stimuleren en de interactie tussen deelnemers te bevorderen, waardoor een stimulerende en levendige sfeer ontstond.

En alsof dat nog niet genoeg was, kregen deelnemers de kans om deel te nemen aan een exclusief bezoek aan het ABN AMRO tennistoernooi, waardoor ze niet alleen konden genieten van topsport, maar ook konden netwerken en ontspannen na een dag vol leerzame ervaringen.

Het Sporthopaedie Congres was niet alleen een bron van kennis en inspiratie, maar ook een platform voor het delen van best practices, het opbouwen van waardevolle relaties en het stimuleren van vooruitgang in de sportgeneeskunde en orthopedie. We kijken uit naar de volgende editie, waar we opnieuw streven naar excellentie, innovatie en duurzaamheid.

Voor de 5e keer succesvol schoudercongres

Ontdek het succesverhaal van ons spraakmakende Schoudercongres!

Op 15 december hebben we met trots het Schoudercongres georganiseerd, een volledige dag gewijd aan het bevorderen van kennis en netwerken binnen de schouderzorg. Dit buitengewone evenement trok maar liefst 1200 deelnemers, voornamelijk bestaande uit fysiotherapeuten die lid zijn van diverse schoudernetwerken in Nederland, evenals gerenommeerde orthopedisch chirurgen.

Wat maakt ons congres zo speciaal? Het programma is opgebouwd rond drie essentiële pijlers: wetenschap, klinische informatie en beleid & organisatie. Deze veelzijdige benadering biedt een rijke en dynamische leerervaring voor alle deelnemers.

In het wetenschappelijke gedeelte werden korte abstractpresentaties gehouden, waarbij cutting-edge onderzoek en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van schouderzorg werden gepresenteerd. Dit bood een waardevol inzicht in de laatste trends en innovaties binnen de sector.

Het klinische segment van het programma bood een diepgaande verkenning van diagnose, behandeling en revalidatie van schoudergerelateerde aandoeningen. Door middel van interactieve sessies met praktische tips kregen deelnemers waardevolle tools en strategieën aangereikt om hun patiënten optimaal te kunnen behandelen.

Last but not least bood het discussieprogramma onder leiding van Casper van Koppenhagen over beleid en organisatie een platform voor belangrijke debatten en kennisuitwisseling. Hier werden actuele kwesties besproken en werden innovatieve benaderingen van schouderzorg onderzocht, met als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren en de sector vooruit te helpen.

Het Schoudercongres was niet alleen een bron van educatie, maar ook een unieke gelegenheid voor professionals om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen te smeden. We kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer van dergelijke inspirerende evenementen te organiseren en zo de schouderzorggemeenschap verder te versterken.

Promotie-campagne Ambulancezorg Congres

De V&VN Ambulancezorg organiseerde voor de eerste keer een congres voor haar leden. Heel spannend, want hebben medewerkers van de spoedeisende hulp tijd voor deelname aan een congres. Voor ons de uitdaging om van de 1600 medewerkers er minimaal 200 te interesseren voor deelname.

Met een herkenbaar beeldmerk hebben we de volgende promotie geinitieerd:

 • een herkenbaar beeldmerk
 • Diverse posts op social media (linkedin en facebook) waarin de verschillende sessies werden gepresenteerd. Deze werden gedeeld door sprekers en commissieleden
 • Aankondigingsposters op de ambulancezorg – opkomst locaties
 • Flyers op de meldkamers en eerste hulp
 • Programmaposters bij de verschillende regionale ambulance organisaties
 • Uitgebreide informatieve nieuwsbrieven aan de leden

Uiteindelijk waren er 250 deelnemers aan het congres. Een mooie prestatie voor een eerste keer.

Een programma vol met parallelsessies over de ambulancezorg, het meedenken, het beleid. Men moest een keuze maken uit 2 sessies van de 15.
Terugkoppeling van de deelnemers was dat ze graag alles sessie hadden willen bijwonen. Dus keuzestress!

Een 8 als waardering van de deelnemers! Op naar de volgende editie.

College Clubartsen Betaald Voetbal

College Clubartsen & Consulenten Betaald Voetbal

Sinds 2016 ondersteunen wij het bestuur van het College van Clubartsen in hun organisatie.
Dat houdt in het voeren van (leden)administratie, marketing van het college en haar activiteiten, het informeren van clubartsen over certificering, lidmaatschap en andere zaken die voor een clubarts van belang zijn. En natuurlijk organiseren we 2x per jaar een bijeenkomst voor alle leden van het CCC.

Deze bijeenkomsten hebben als doel om elkaar te treffen buiten het voetbalstadion en in de beslotenheid van dit college met elkaar kunnen praten over voetbalgerelateerde zaken. Daarnaast is natuurlijk een doel van het college om elkaar up to date te houden over nieuwe ontwikkeling die de (team)performance kunnen verbeteren.

Het Resultaat

Een steeds groeiend aantal clubartsen en consulenten dat zich aansluit bij het college. De bijeenkomst worden steeds enthousiaster bezocht en het bestuur doet ook moeite om zoveel mogelijk actuele onderwerpen voor het voetlicht te brengen.

Waardering:

“Alles bij elkaar een topcongres wat mij betreft. De combi van goede inhoud (andere thema’s dan waar we meestal mee geconfronteerd worden) en het sociale aspect maakte het voor mij een dikke 9.”

David Sluijs, een van de leden van CCC en deelnemer aan het congres van 13 september.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

Congres in Beeld & Geluid

Jaarlijks terugkerend congres

Doel

Het organiseren van een sportmedisch – arthroscopisch congres voor arthroscopisch chirurgen en sportminded zorgprofessionals. Het congres wordt jaarlijks georganiseerd onder leiding van een congrescommissie onder auspicien van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie.

Uitdaging

 1. Het congres moet jaarlijks inhoudelijk zo aantrekkelijk dat er minimaal 200 van de 450 leden komen
 2. De locatie moet ruimte bieden voor een wetenschappelijk programma, workshops en een expositie van ondersteunende bedrijven
 3. De marketing van het evenement moet zodanig zijn dat de leden van de vereniging maar ook overig geinteresseerden weten van het congres en overtuigd worden deel te nemen
 4. Buitenlandse sprekers uitnodigen en netjes en gastvrij ontvangen in Nederland
 5. Zorgen dat het programma op tijd verloopt
 6. Staking op luchthaven Geneve, waardoor de keynote speaker op het laatste moment niet kon komen en online moest presenteren.

Het Resultaat

Wederom een succesvol congres met meer dan 200 enthousiaste deelnemers. Op het laatste moment kunnen schakelen van een live presentatie naar een online presentatie vanuit Zwitserland.

Waardering:

“I consistently tested her stress-level today but I guarantee – She is a rockstar!”
Pieter d’Hooghe, Key note lecturer Aspetar

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

Volle zalen

Volle Zalen

Voor V&VN Diabeteszorg organiseerden we in november een nascholingsbijeenkomst. We waren genoodzaakt deze te annuleren omdat er veel te weinig deelnemers waren om het aantal sponsoren en sprekers recht te doen. Dat is niets voor ons! Dus hebben we samen met de congrescommissie dit programma een tweede kans gegeven.

Daarnaast planden we een uitgebreide media campagne via linkedin en mailchimp om de V&VN Diabeteszorg leden te informeren over het congres, het programma en de sprekers.

We stelden onszelf als doel dat we 100 deelnemers moesten genereren. Dan zou het congres doorgaan.

Overweldigende aanmeldingen:

De belangstelling voor deelname was zo groot dat we uiteindelijk 3 weken voor het congres de inschrijving moesten schrijven. De zaal Galloway in het Congrescentrum 1931 is geschikt voor maximaal 250 personen. Inclusief de sprekers hadden we uiteindelijk 280 congresdeelnemers.

What’s in a name?

We adviseerden de commissie de naam van het congres te wijzigen van “V&VN najaarscholings” (“dat noemen we al jaren zo”) naar Nationaal V&VN Diabetescongres. Wij vonden dat grootser en dynamischer klinken dan najaarscholing. En dat heeft zijn effect gehad.

Tip:

Als je een programma bedacht voor een congres begint het brainstormen over een naam die de lading dekt. Het beantwoorden van deze vragen geeft je richting bij je zoektocht:

 • Wie is je doelgroep?
 • Wat heb je te bieden?
 • Wat maakt jou uniek?
 • Wat wil je uitstralen? (goedkoop tegenover chic, traditioneel tegenover innovatief bijvoorbeeld, klein tegenover groots)

Wil je meer weten of een keer praten over wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op, drinken we een kop koffie!

Teamwork makes the dream work

Sports Valley 2023

In april 2022 startten we samen met het maken van plannen voor de organisatie van een sportmedisch congres. Door goed teamwork tussen verschillende partijen (Sports Valley, Excel, ABN AMRO, ABN AMRO Open, Ahoy Rotterdam en Avex) hebben we een topprestatie neergezet.

Doel

Het organiseren van een sportmedisch congres voor alle sport- en topsport minded zorgprofessionals en daarmee Sports Valley nog prominenter op de “topsportkaart” zetten.

Uitdaging

 1. We willen het congres combineren met een topsport-event. Sports Valley heeft goede connecties met de KNLTB. Het ABN AMRO OPEN lijkt een zeer geschikt event voor de doelgroep.
 2. Het beschikbare budget is beperkt.
 3. We willen minimaal 100 deelnemers aan het congres hebben. Het congres vindt voor het eerst plaats, er is geen historie en er zijn weinig contactgegevens beschikbaar van de doelgroep.
 4. We hebben 21 sprekers in het programma. Iedere spreker krijgt 20 minuten en we hebben ook 2 quiz-delen van ieder ca. 20 vragen. Het móet op de minuut nauwkeurig op tijd verlopen.

Het Resultaat

Ad. 1 & 2: ABN AMRO OPEN en beperkt budget
We hebben de samenwerking opgezocht met de ABN AMRO bank. ABN AMRO stelde ons hun minst bezochte symposiumdag tijdens het ABN OPEN tennistoernooi beschikbaar. Daardoor konden kosten voor zaalinrichting en techniek worden gedeeld.
Daarnaast hebben we een groot aantal sponsoren kunnen interesseren om deel te nemen.

Ad. 3: Genereren van deelnemers:
Door een uitgebreide social media campagne en het betrekken van diverse verenigingen waarvoor Excel werkt hebben we uiteindelijk 320 deelnemers kunnen ontvangen in Rotterdam. Een overweldigend aantal!

Ad. 4: Timemanagement
In nauwe samenwerking met dagvoorzitter Tom van ’t Hek is het gelukt om het totale programma op tijd te laten verlopen. We maakten een minutieus draaiboek dat we tot in detail hebben doorgenomen met techniek en de dagvoorzitter. In de ochtend nog een laatste generale repetitie met een aantal sprekers.

Waardering:
Gemiddeld cijfer van de deelnemers: 8,5

 

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

Snel schakelen door brand in congrescentrum

Een congres verplaatsen in 7 weken

Door brand verwoest

Medio september kregen we bericht van NBC Congrescentrum dat zij het congres dat wij organiseerden voor de V&VN Stomazorg niet konden ontvangen. De zalen waren door brand verwoest!

Hoogseizoen

Wij moesten hals-over-kop op zoek naar een alternatief. De draaiboeken voor het NBC lagen klaar. Jammer dan, die konden in de prullenbak!
Het congres met 350 deelnemers en 22 standhouders moest verplaatst. Op zoek naar een locatie centraal in Nederland, met grote zaal en een aantal subzalen en een grote expositieruimte. En dat in het “congreshoogseizoen”.

Na 2 dagen bellen, passen en meten hebben we in Jaarbeurs Utrecht een zeer flexibele partner gevonden. Met was kunst- en vliegwerk hebben we het hele congres onveranderd door kunnen laten gaan. Niet alles was -tot in detail- perfect geregeld helaas, maar de deelnemers hebben daar weinig tot geen last van gehad.

Snel schakelen

We nemen graag de tijd om alles wat we organiseren minutieus en tot in detail te regelen. Dit evenement heeft ons geleerd dat we heel snel kunnen schakelen en makkelijk prioriteiten kunnen stellen. Dat dankzij onze jarenlange ervaring in event organisatie en projectmanagement.

 

Wilt u ook wat organiseren? Neem dan contact met ons op. We’re on fire!

 

 

Clinic baanwielrennen in een stadion van EK’s & WK’s!

NVA Jaarcongres 2022

Clinic baanwielrennen in een stadion van EK’s & WK’s!

In een stadion waar Olympisch Kampioen Harrie Lavreysen menig titel binnenhaalde en trainde voor zijn olympisch avontuur, mochten de leden van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie) op 24 juni 2022 hun borst nat maken. Dit jaar kozen we ervoor om het NVA Jaarcongres plaats te laten vinden op een unieke locatie, namelijk: Omnisport te Apeldoorn. Met uitzicht op de training van het NL-team Volleybal werd er eerst een interessant programma gevolgd over ‘Arthroscopic Joint Preservation’.

Toen het programma op zijn einde kwam, was het mogelijk om een clinic baanwielrennen te volgen in het stadion met een capaciteit van maar liefst 5.000 stoelen. Zeker 20 sportieve leden van de NVA schroomden hier niet voor en trokken hun wielerpak aan. Na een instructie mochten ze de baan op. Natuurlijk met voorzitter Jacco Zijl voorop in de strijd. Ook de borrel was ondertussen begonnen op het terras van Omnisport Apeldoorn, onder het genot van een drankje werden de wielrenners aangemoedigd door hun collega’s!

De clinic leverde prachtige beelden op en was daarmee een unieke afsluiting van het NVA Jaarcongres.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Ultieme flexibiliteit -> lifetime smiles!

MegeGen Masterclass Tomas Lìnkevicìus

Hyperflexibel samenwerken: MegaExperience

We startten in 2019 met het organiseren van deze masterclass. Locatie de Koepelhal in Tilburg. Dit werd het eerste congres in een lange reeks dat werd gecancelled vanwege de Corona Lockdown. Na nog een tweede poging besloten we gezamenlijk tot het organiseren van een online congres. We kozen voor een studio setting en livestream.

Gaandeweg leek het toch mogelijk dit als live bijeenkomst te organiseren. Kortom 3x Change of Plans!
De studio werd omgebouwd en aangevuld met 120 zitplaatsen. Het kantoorgebouw met experience center werd helemaal aangepast aan MegaGen. De reeds beschikbare content van producten werd aangepast en gebruikt om een MegaExperience te creëren.

Wat een flexibiliteit van alle betrokken partijen! Wat een top samenwerking! En wat een geweldig eindresultaat: echt Lifetime Smiles.  Bekijk de video voor een impressie van de dag.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Diabetesverpleegkundige verplaatst zich in haar doelgroep

V&VN Diabeteszorg Voorjaarsbijeenkomst

Diabetesverpleegkundige verplaatst zich in haar doelgroep

Op 16 juni organiseerde we de V&VN Diabeteszorg Voorjaarsbijeenkomst LIVE in Buitenplaats Kameryck. Een dag die in het teken stond van ‘Diabetes & Voeding; ‘T is een kwestie van balans’. Op een zomerse dag in Kamerik kreeg dit thema kleur met interessante lezingen en workshops.

Wat ontzettend moeilijk is en blijft, niet alleen hier, maar altijd, overal, voor iedereen, is je verplaatsen in een ander. Hoe is het nou om te leven met Diabetes. En voor wie is dat nou relevanter dan voor Diabetesverpleegkundigen. Deze inhoudelijke middag sloten we daarom af met een online game waarmee je ervaart hoe het is voor kinderen om te leven met Diabetes, dag in, dag uit, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Hoe beïnvloedt dit je dagelijks leven? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Kortom: Wat is de impact.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Verduurzaming van het Schoudercongres!

Het Schoudercongres 2022

Verduurzaming van het Schoudercongres!

Bij het Schoudercongres hadden we als congresbureau twee uitdagingen.

 1. Hoe ontvang & registreer je gestructureerd binnen 30 minuten 1000 fysiotherapeuten zonder dat er lange wachtrijen ontstaan?
 2. Graag zouden we voor het ‘geprinte badges vooraf toesturen-principe’ een wat duurzamere oplossing gebruiken, maar uiteraard wel passend binnen de CGR richtlijnen.
Doel

We gingen op zoek naar een oplossing die ons zowel duurzaamheid als comfort voor de deelnemer bood en kwamen uit bij een QR-code. Een week voor aanvang kreeg iedere deelnemer een unieke QR-code met daarop alle informatie die normaal gesproken op een naambadge te vinden is. Bij aankomst werden deze op verschillende punten gescand en konden we precies zien voor welke workshop iemand ingeschreven stond. Ook sponsoren konden de contactgegevens van de deelnemers scannen.

Resultaat

Het resultaat was uitstekend! Geen wachtrij voor de deur en uit de enquête bleek dat zowel deelnemers als sponsoren hierover erg te spreken zijn en het zien als een verbetering. Ten slotte was 96% van alle deelnemers tevreden over de QR-code als ticket. Voor herhaling vatbaar!

Het spaart het milieu en een digitale ticket zorgt voor minder gedoe bij binnenkomst. Goede keuze! – deelnemer Schoudercongres 2022

Gelukkig staat een nieuwe uitdaging alweer voor de deur: Hoe kunnen we de deelnemers middels een QR-code ook herkenbaar met elkaar laten netwerken?

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Escaperoom op locatie: Versla je collega’s!

OVO Jaarcongres 2022

Escaperoom op locatie: Versla je collega’s!

Op 19 en 20 mei organiseerde Excel voor de OVO (Orthopaedische Vereniging voor Operatie Assistenten) het OVO Jaarcongres 2022. Dit jaar op een nieuwe locatie; DeFabrique te Utrecht.

Wij weten als geen ander dat een congres niet alleen draait om educatie. Het weerzien van collega’s, het netwerken met je vakgenoten en vooral de energie en lol die je krijgt van een leuke dag uit!

Met dat in ons achterhoofd is het idee voor een ludieke teambuildingsactiviteit ontstaan: Na een ochtend vol kennisoverdracht, gevolgd door een welverdiende lunch, konden de congresdeelnemers beginnen met de activiteit die in het teken stond van spanning, samenwerking, raadsels en plezier: Een escaperoom op locatie! De deelnemers werden onder leiding van een zeer enthousiaste spelbegeleider opgedeeld in groepjes. Zodra de klok begon te tikken, was de adrenaline te voelen in de Foyer van DeFabrique. En niet zonder succes: na iets meer dan 33(!) minuten wist het eerste groepje de kluis te kraken, een nieuw record!

De escaperoom was super!  Graag meer workshops zodat we actief iets kunnen doen. Wij zijn niet gemaakt om stil te zitten. – Deelnemer OVO Jaarcongres

Wat Excel betreft was dit een ware toevoeging voor een congres, want zeg nou zelf: Een wedstrijdje met een team vol leuke mensen is toch het leukste wat er is? Zeker als je wint…

Een vertrouwd congres op een ‘out of the box’ locatie!

NOV Jaarcongres 2022

Een vertrouwd congres op een ‘out of the box’ locatie!

Op 19 & 20 mei organiseerden we het NOV Jaarcongres 2022. Al jaren vindt dit congres plaats in 1931 Congrescentrum te ’s Hertogenbosch. Dit is een vertrouwde locatie voor de NOV en haar leden, maar na een periode van corona wilde de vereniging eens wat anders proberen. Het doel voor ons als congresorganisatie was dan ook om ook op de nieuwe locatie de leden een vertrouwd NOV congres te laten ervaren.

Uitdaging

In het korte tijdsbestek tussen het moment van opdracht en uitvoering, namelijk 3 maanden, een congres organiseren voor 500+ deelnemers op een nieuwe locatie. De locatie die door onze opdrachtgever werd gekozen, DeFabrique Utrecht, een industriële locatie met enorm veel verschillende ruimtes, bracht ook de nodige logistieke uitdagingen met zich mee… Daarbij kwam dat er in de laatste 2 weken voorafgaand aan het congres nog ruim 200 deelnemers zich inschreven voor deelname, waardoor de indeling opnieuw op de kop moest.

Resultaat

In samenwerking met de techniek is er uiteindelijk een topcongres neergezet. Naast de plenaire zaal was er een subzaal waar middels videoverbinding het plenaire programma op beeldschermen te volgen was. De volledig gevulde Copraloods zag er fantastisch uit als Expositieruimte. Een verpletterende feestzaal was de kers op de taart op deze toch wel ‘unieke’ editie van het NOV Jaarcongres.

Het was een ‘Out of the box’-experience die niet snel vergeten zal worden!

Ik vond de locatie erg leuk. Een keer wat anders en sfeervol. Weer goed georganiseerd. – Deelnemer NOV Jaarcongres 2022

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

NERASS Lustrumcongres 2022

NERASS Lustrumcongres 2022

Juveniele artritis, verleden en heden,

van gewrichtsschade naar gewricht-sparend

Op vrijdag 13 mei 2022 organiseerde Excel voor NERASS haar Lustrumcongres ter ere van het 30-jarige bestaan van deze vereniging.

Nerass is een medische multidisciplinaire vereniging van reumatologen, orthopedisch chirurgen, plastisch chirurgen, revalidatieartsen en neurochirurgen. Doel van de vereniging is de bevordering van de kwaliteit van reumachirurgie in Nederland door uitwisseling van kennis tussen medische specialisten en andere wetenschappers die zich bezighouden met de ziekten van het bewegingsapparaat en met name met de chirurgische therapie en de indicatie hiertoe danwel postoperatieve behandeling daarvan.
De vereniging is opgericht in 1991. In 2021 bestond NERASS 30 jaar maar dit kon door de welbekende redenen destijds niet gevierd worden. Op 13 mei 2022 was het dan zover! Tijdens dit jubileumcongres werden ruim 80 deelnemers meegenomen in de ontwikkelingen op het gebied van JIA op zowel medicamenteus als chirurgisch gebied, de consequenties van JIA op volwassen leeftijd en de behandeling hiervan door de reumatoloog, orthopedisch chirurg, handchirurg en revalidatiearts. Zij hoorden wat er geleerd is van de transitie van kinderreumatologie naar volwassenreumatologie. En zij hoorden van een patiënt wat de impact is van JIA op het dagelijks leven en wat de ontwikkeling hebben opgeleverd.

Het was een feestelijke dag, die vergezeld door 6 sponsoren gevierd werd op de prachtige locatie Buitenplaats Kameryck te Kamerik. Na een leerzame congresdag was het tijd voor een borrel, gevolgd door een diner en feestavond.

Deelnemers werven via LinkedIn!

VFBV Jaarcongres 2022

Deelnemers werven via LinkedIn!

Één conclusie die wij trekken uit de corona-periode is dat het steeds lastiger is om de mensen (uit de zorgsector) te bereiken en zo ver te krijgen om naar een congres af te reizen.

Dit was ook het geval bij de werving van deelnemers voor het VFBV (Vereniging Fysiotherapeuten Betaald Voetbal) Jaarcongres in het stadion van Sparta Rotterdam. De inschrijving verliep stroef waarop wij als congresorganisatie besloten actie te ondernemen.

Plan

Normaal gesproken werven wij deelnemers via nieuwsbrieven in Mailchimp. De VFBV is een vereniging met dynamische leden waardoor het logisch is om te denken dat zij misschien wel via andere wegen bereikt moeten worden. Daarvan uitgaande is er onderzoek gedaan door middel van een enquête. Hierin vroegen wij de leden of er andere media zijn waarop zij het liefst op de hoogte worden gehouden. Hieruit gaf zeker 40% aan liever via LinkedIn bericht te krijgen. Vanuit deze gedachte zijn wij de marketingmix voor het VFBV Jaarcongres uit gaan breiden.

Vanaf december zijn we content van nieuwsbrieven gaan combineren met wekelijkse content op LinkedIn om zoveel mogelijk fysiotherapeuten te bereiken. Het doel was om uiteindelijk van 20 naar 75 inschrijvingen te gaan voor aanvang van het congres op 10 mei 2022.

Resultaat

In negen maanden tijd is het account van de vereniging van 0 naar 127 volgers gegaan en staat de teller bij de meest bekeken post inmiddels op 1345 keer. Daarnaast komen er wekelijks nieuwe volgers bij…

Bij deze doelgroep heeft LinkedIn bewezen een goede toevoeging te zijn op de marketingmix die Excel gebruikt bij het werven van deelnemers!

Uiteindelijk ontvingen we rond de 75 mensen in ‘Het Kasteel’ en was het een geslaagd jaarcongres!

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Het onzichtbare zichtbaar maken: Symposium PTSS

Een symposium door Stichting Help Ze Thuiskomen en DMRC om aandacht te vragen voor PTSS binnen defensie en daarbuiten.

Het onzichtbare zichtbaar maken: Symposium PTSS

Op 28 april 2022 ondersteunde Excel bij de organisatie van een prachtig symposium. Een Symposium om aandacht te vragen voor PTSS, georganiseerd door Stichting Help Ze Thuiskomen en Dutch Rowing Marines Challenge (DMRC).

Zeker 90 (oud)mariniers en andere geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren verzamelden zich in de prachtige Van Ghentkazerne in Rotterdam.

Onder leiding van dagvoorzitter Angelien Eijsink kon in de middag het programma starten. Het bijzondere aan het programma was dat PTSS vanuit iedere invalshoek werd belicht. Zo presenteerde Eric Vermetten een lezing over zijn wetenschappelijke onderzoek naar VR Studio die mensen met PTSS kunnen helpen. Luisterde iedereen naar het indrukwekkende verhaal van Nienke Endenburg samen met veteranen Sandra Veldman en Johan Bins over het effect van PTSS hulp- en buddy honden. Door de aanwezigheid van Sandra en Johan met de hulphonden was de impact van deze connectie ‘live’ zichtbaar.

Sandra Veldman, veteraan- en ervaringsdeskundige

‘Verbondenheid zit ‘m niet in welk onderdeel je zit of hoe vaak je iemand ziet. Ik heb me vandaag heel verbonden gevoeld’.

 

 

Een hoogtepunt in de Van Ghentkazerne was de lezing van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang over het belang van defensie. Dit liet maar weer eens zien hoe belangrijk de aandacht voor PTSS wordt gezien binnen de defensie.

Frank van Sprang, Inspecteur Generaal der Krijgsmacht 

‘Als je thuiskomt, moet je deuren openen. Laten we dat doen, deur openen naar middelen en naar mentale steun voor de militairen die dat in de toekomst nodig gaan hebben’.

 

 

Nadat Eerste Luitenant Maaike Hoogewoning haar Key Note Lecture over haar ervaringen in de (oorlogs)operatiekamer had gedeeld, kwamen alle sprekers het podium op voor een laatste paneldiscussie.

Het indrukwekkende symposium werd afgesloten met een heerlijke en vooral traditionele rijsttafel. Samen werd het onzichtbare zichtbaar gemaakt.

Lees hier een verslag van het Symposium PTSS

Doel

Het organiseren van een succesvol symposium met een aantrekkelijk programma en het genereren van voldoende deelnemers die niet alleen maar uit de defensie komen.

Uitdaging

Een symposium organiseren voor (oud)mariniers over een zeer beladen onderwerp waarbij iedereen zich de gehele dag prettig en veilig voelt om te luisteren of ervaringen te delen. Daarnaast was het ook een uitdaging om voldoende deelnemers te genereren voor het symposium met een onderwerp als PTSS

Het resultaat

Er is een mooie start gemaakt richting het zichtbaar maken van PTSS. Het onderwerp werd breed aan het licht gebracht, echter wel nog in een kleine, bekende cirkel. Een volgende stap is het onderwerp breder aanpakken.

Johan Bins, veteraan- en ervaringsdeskundige

‘Fijn dat er aandacht is voor PTSS binnen defensie. Laten we het nog breder zichtbaar maken, ook in de maatschappij’.

 

 

Luister hier een interview op Radio 1 met Karel Lanser, voorzitter van Stichting Help Ze Thuiskomen.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Richard Seijger, Fotograaf & Deelnemer:

Zeer professionele organisatie, die uw congres of symposium op zorgvuldige wijze organiseren en tot een succes maken. Chappeau!

Najaarsscholing V&VN Diabeteszorg

Najaarsscholing V&VN Diabeteszorg, Diabetes & Hormonaal: ‘Het nieuwe normaal’.

Op vrijdag 3 december 2021 organiseerden wij in samenwerking met de congrescommissie van de V&VN Diabeteszorg een online najaarsscholing.

Doel:

Het informeren van diabetesverpleegkundigen over nieuwe ontwikkelingen in diabeteszorg. Een interessant programma met ruimte voor interactie. Tevens ruimte voor sponsoren.

Uitdaging

In een korte tijd een kwalitatief goede webinar neerzetten met genoeg interactie waardoor deelnemers geen last hebben van het feit dat ze elkaar ‘niet fysiek’ ontmoeten.

Het resultaat:

Een succesvol (online) evenement met ongeveer 150 deelnemers! Hieronder een korte samenvatting:

Na een korte update vanuit het V&VN Diabeteszorg bestuur opende Sarah Siegelaar het programma met een interessante sessie over hormonale ontwikkeling & diabetes. Daarna nam Roel Hoogma het woord over met een lezing over corticosteroïden & behandeling diabetes mellitus. Om iedereen betrokken te houden, streden alle deelnemers na iedere sessie om een gratis congresticket tijdens een Kahoot-quiz. Na een korte pauze gaf Monique Vos een kijkje in de praktijk van een verpleegkundig specialist endocrinologie. Daarna sloot Maurice Bizino af met een helder verhaal over zwangerschap & diabetes en een update omtrent behandeling van Covid-patiënten met diabetes. Tussen de sessies door kregen de sponsoren de kans om hun verhaal te delen middels leuke interviews.

Congres of (online) event organiseren?

Staat u op het punt een congres of event te organiseren en kunt u daar de expertise van Excel wel bij gebruiken? Of wil u simpelweg wat meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan. Kijk eens op ons portfolio of neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u op weg te helpen naar een excellent congres of evenement!

Bekijk onze diensten

Congres voor Stomaverpleegkundigen

Met een programma om aandacht te vragen voor Stomaverpleging:

Licht op Stomazorg

Op 11 november kwamen ruim 300 Stomaverpleegkundigen samen in het NBC Nieuwegein om hun licht op Stomazorg te laten schijnen. De congresdag startte met een lezing van patholoog Iris Nagtegaal, zij gaf een interessante lezing over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Hierna nam Sebastiaan van der Storm het woord over om het publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van de Stoma-app. Bob Bloemendaal sloot het plenaire gedeelte af met een lezing over de parastomale hernia en robotchirurgie.

Een hoogtepunt in Nieuwegein was het functioneringsgericht voorschrijven. Een theatrale opvoering door Tiny en Tonny zorgde ervoor dat verplegers, sponsors, en speciaalzaken actief met elkaar in gesprek gingen over de verschillen in belangen bij stomazorg.

Het middagprogramma stond in het teken van parallelsessies. Alle deelnemers konden door middel van kaartjes kiezen tussen negen workshops verdeeld over drie rondes. Ook hier weer volop interactie!

Het congres werd afgesloten met een borrelbuffet in de thematisch verklede eventhall, waar sponsors de hele dag de kans kregen om het gesprek aan te gaan met bezoekers.

Doel

Het organiseren van een succesvol congres met een gevarieerd programma en het generen van genoeg deelnemers door middel van een marketingcampagne.

Uitdaging

Een veilig congres organiseren voor 300 verpleegkundigen in een periode waarin de coronabesmettingen oplopen en de druk op ziekenhuizen toeneemt. Daarnaast is het ook een uitdaging om in deze situatie genoeg deelnemers te werven.

Het resultaat

Een succesvol congres en een tevreden opdrachtgever! Door een uitgebreid en interactief konden verplegers, sponsors en bezoekers voldaan naar huis. Zie aftermovie.

Bekijk hier het programmaboekje van het congres.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Anne de Meulmeester, Oprichter & Orthomoleculair Voedingsdeskundige bij Mindful Health – Spreker:

Als spreker van een groot congres ben ik geweldig begeleid door de medewerkers van Excel. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf ben ik vriendelijk, persoonlijk en professioneel op weg geholpen.

Organisatie expositie sponsoren

Concept standbouw voor sponsoren

Voor een van onze vaste klanten organiseerden wij onlangs een tweedaags medisch congres. Parallel aan dat programma wordt een expositie georganiseerd voor en door sponsoren afkomstig uit de medische hulpmiddelen industrie.

Door de steeds wisselende maatregelen werd het besluit om toch live te gaan laat genomen. Veel sponsoren hadden daardoor niet de middelen en niet de tijd om een stand te organiseren. Wij wilden de sponsoren een alternatief bieden waardoor zij totaal ontzorgd zouden worden en zouden kunnen besparen in kosten voor het plaatsen van hun stand.

In goede samenwerking met Van der Maarel Sfeermeesters hebben wij een concept ontwikkeld met stands in diverse afmetingen. Men kon een keuze maken uit diverse items voor de inrichting zodat het “standaard concept” toch voor ieder een unieke stand opleverde. Standhouders konden op de namiddag voor aanvang van het congres hun stand verder inrichten met eigen productgebonden materialen.

Excel bedacht het concept en coördineerde de individuele bestellingen, prints en overige uitingen van de bedrijven.

Voordelen:

 • CO2 besparing doordat alles door 1 bedrijf wordt opgebouwd ipv dat er 25 verschillende standbouwers in de weer zijn om alle stands op te bouwen
 • Er is een eenheid in de ruimte doordat het concept voor iedereen hetzelfde was. Dat maakt dat ook de kleinere stands deel uitmaken van het groter geheel. Normaliter vallen die vaak weg in de ruimte waar grote stands komen te staan
 • De drempel van deelnemers om “een stand binnen te gaan” was veel lager, omdat de hele ruimte dezelfde sfeer had.
 • Tijds- en energie besparing voor de projectmanagers van de verschillende firma’s
 • Kostenbesparing doordat 1 bedrijf opbouwt en wij alles coördineren.

Uw beurs of congres?

Staat u op het punt een beurs of congres te organiseren en kunt u daar de expertise van Excel wel bij gebruiken? Of wil u simpelweg wat meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan. Kijk eens op onze event pagina of neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u op weg te helpen naar een excellent evenement!

Bekijk onze diensten

Congres voor Huisartsenopleiders

Een congres op het SS Rotterdam

Een programma om mensen te laten stilstaan bij noodlot en sterfelijkheid. Een uitdaging:

Een congresdag voor huisartsopleiders, specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten startte met een lezing door Arnon Grunberg, hij zette het gezelschap aan tot nadenken over onze omgang met het idee van noodlot: is er een onderscheid te maken tussen een gevoel van veiligheid en werkelijke veiligheid? Hij maakte een mooie overgang naar een interactief theaterstuk in drie scènes: de deelnemers keken naar overleden patiënten in het dodenrijk, die terugblikten op de meegemaakte zorg. Dit zorgde voor een unieke kans om de personages te bevragen wat er anders zou mogen. Marcel Olde Rikkert gaf de aanwezigen uitleg over begrippen uit de complexiteitswetenschap, die kunnen helpen bij ‘zo simpel mogelijk opleiden, maar niet simpeler’.

In de middag twee rondes met 16 zeer gevarieerde workshops, voor elk wat wils.

Damiaan Denys sloot het dagprogramma af met een existentiële blik op ons gezondheidsbegrip. Hij sprak over angst en het ontstaan daarvan, waarmee hij de deelnemers meenam op het snijvlak van filosofie, neurowetenschappen en psychiatrie. Het congres werd afgesloten met een borrel en een feestelijk diner op het SS Rotterdam. De LHOV kijkt met veel plezier terug op deze prachtige en leerzame congresdag!

Doel

Het organiseren van het congres, coördineren van sessies en het generen van deelnemers door een goed opgezette marketingcampagne en gebruik van social media.

Uitdaging

Mee bedenken hoe een taai onderwerp als sterfelijkheid en noodlot toch op een “speelse” manier onder de aandacht kan worden gebracht. En op de dag zelf het programma vlot te laten verlopen, op tijd, waarbij ruim 200 personen zich telkens moesten begeven naar een ander dek en andere ruimte op het schip om de workshops bij te kunnen wonen.

Het Resultaat

Een succesvol congres op een bijzondere locatie! Een indrukwekkend theaterstuk wat dermate realistisch was dat het publiek echt vragen stelden aan de overledenen in de hoop inzicht te krijgen wat er anders/beter kan bij de begeleiding.

Bekijk hier het programmaboekje dat we onder andere maakten.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

Tweedaags Lustrumcongres

Tweedaags congres, expositie en feest

Op donderdag 23 en vrijdag 24 september 2021 organiseerde Excel in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie na 1,5 jaar uitstel eindelijk het NVA Lustrumcongres 2020. Eindelijk mochten we elkaar weer live ontmoeten en dat was een groot feest.

En interessant wetenschappelijk programma met veel internationale sprekers. Op het laatste moment werd duidelijk dat de sprekers uit USA en UK niet konden komen vanwege een verplichten quarantaine bij thuiskomst. Dus op het laatste moment hun voordrachten omgezet naar online presentaties, maar wel op zo’n manier dat zij konden deelnemen aan de discussie.

Jacco Zijl, orthopedisch chirurg – Voorzitter NVA:

Excel conference service delivers high quality with a personal touch. totally dedicated to the succes of the event. Odette de Beer and het team will go the extra mile to organize the finest details.

Maarten Rademakers, orthopedisch chirurg – Voorzitter Congrescommissie:

Excel congresservice gaat door waar concurrenten eindigen. Tomeloze energie, goede begeleiding en uitstekende service. Een aanrader!

Congresorganisatie

Excel organiseerde de contacten en het reis en verblijf van de internationale sprekers, de coördinatie van het wetenschappelijk programma en de beurs, een informeel faculty dinner in Breakers Beachhouse een een geweldig feest met walking dinner, Candy Dulfer en Soulvation in de Keizerzaal van het Huis ter Duin.

Office Management

Naast het organiseren van diverse congressen, scopiecursussen, fellowships en andere wetenschappelijke bijeenkomsten, regelt Excel ook het office management voor de NVA. Daaronder valt het opzetten en up-to-date houden van de website, het beantwoorden van mails en de management ondersteuning van het bestuur van de vereniging .

Bent u ook op zoek naar een partner voor uw vereniging, die u ondersteunt en werk uit handen neemt en die uw congressen/evenementen organiseert? Of zou u wat meer informatie willen over de mogelijkheden voor uw vereniging of congres? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze diensten. Wij wisselen graag van gedachten met u!

Bekijk onze diensten

Event Websites

Event Website

Bij organisatie van een congres is het vaak lastig om al heel vroeg voor aanvang van het congres het programma helemaal rond te hebben. Om (potentiele) deelnemers tussentijds toch goed te kunnen informeren over wat ze kunnen verwachten maken we vaak een speciale website voor het event.

Dit biedt een mooie mogelijkheid om te voorzien in up tot date informatie.

We maakten sites voor:

V&VN Thuiszorgverpleegkundigen:
Eventwebsite voor het Congres Kennis en Kunde van Indiceren

Ga naar www.congresindiceren.nl

SchouderNetwerk Nederland & Schouder Netwerk Vlaanderen
Event website voor het schoudercongres

Ga naar www.schoudercongres.nl/be/eu

Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie
Verenigingswebsite

Ga hier naar www.scopie.org

Sporthopaedie 3.0
Event website

Ga hier naar www.sporthopaedie.nl

Vereniging Fysiotherapeuten Betaald Voetbal
Verenigingswebsite

Ga hier naar www.vfbv.nl

Online congres op Elevently

Online congres op Platform Elevently

Een online congres van een dag organiseren en dat dat boeiend houden voor de deelnemers is een enorme uitdaging. Wij gingen hem aan met V&VN! Lees hier hoe dat een groot succes werd.

Op vrijdag 28 mei 2021 organiseerde Excel in opdracht van de V&VN Thuiszorg in het kader van het Hoofdlijnenakkoord (HLA) Wijkverpleging een congres kennisvergroting van de wijkverpleegkundige en doorontwikkeling van de indicatiestelling onder de titel “Kennis en Kunde van Indiceren”. 

Uitdaging

Organiseer een online congres met de volgende uitgangspunten:

 • 500 deelnemers uit wijkverpleging
 • een hele dag programma
 • het moet een “verwendag” worden
 • deelnemers moeten zelf een programma kunnen samenstellen
 • het moet interactief zijn

Event-design

Het programma werd vanuit de studio gecoördineerd. Een afvaardiging van de congrescommissie heette alle online deelnemers van harte welkom, het voelde alsof je aan de keukentafel aanschoof.

We ontvingen in de studio de plenaire sprekers: Jet Bussemaker & Bianca Buurman. Zij schenen hun licht op zorg en de positie van de verpleegkundige.
Daarna kon men via het Platform Elevently een keuze maken uit 2 van de 15 aangeboden workshops. Alle workshops werden opgenomen en konden later teruggekeken worden. Ook daarvoor ontving men nog accreditatie punten.

Om het een verwendag te laten zijn kregen alle deelnemers een “on-live box” met daarin allerlei verrassingen, waaronder: een handen creme, thee, een smoothie, chocolade en een programma-kaart.

Hena Muktar, coördinator sponsoring en evenementen V&VN

Zojuist werd nogmaals door onze directeur Manon van der Kaa grote complimenten gegeven voor het congres Indiceren in de Wijk verpleging. Ze was verbaasd hoe goed dit georganiseerd kan worden. Hiermee uiteraard ook grote compliment aan jullie voor de organisatie.

Echt top gedaan! Erg tevreden.

Event-marketing

Zeker in de drukke Coronatijden zou het lastig zijn om de thuisverpleegkundigen te mobiliseren een dag achter de computer plaats te nemen. We konden gebruik maken van het ledenbestand van V&VN Thuiszorg om het congres onder de aandacht te brengen.

We maakten gebruik van:

 • Nieuwsbrieven via Mailchimp
 • Een eventwebsite in WordPress
 • Canva om van iedere workshopsessie een aantrekkelijke poster / infographic te maken
 • Een eventplatform Elevently, ingericht met een plenaire zaal, on demand cinema, expositieruimte, een ruimte waar je je eigen avatar (je eigen foto) aan de bar kon plaatsen en een videocall kan opzetten met andere deelnemers, een sportruimte om tussendoor te ontspannen, een posterruimte waar je alle psters van de workshops kon bekijken
 • een brochure over het congres waarvan we er 2 per lid opstuurden, met verzoek deze te delen met een collega.

Aftermovie


Zoekt u ook naar mogelijkheden om uw online congres interactiever en boeiender te maken?
Neem dan gauw contact met ons op.

 

Online lustrumcongres

Online lustrumcongres “Diabesteszorg 35 jaar in beweging”

Op donderdag 25 maart jl. organiseerden wij in samenwerking met de congrescommissie van de V&VN Diabeteszorg een online congres.

Doel

Het informeren van diabetesverpleegkundigen over nieuwe ontwikkelingen in diabeteszorg. Zorgen voor interactie en voor ieder wat wils te bieden. Daarnaast zorgen dat de sponsoren van de vereniging ook in contact konden komen met de deelnemers en hun informatie over nieuwe ontwikkelingen kwijt konden. Daarnaast moest het event een feestelijk tintje hebben vanwege het lustrum.

Uitdaging

Een kwalitatief goede, maar ook spectaculaire meeting neerzetten voor de leden van de V&VN, waarbij zij geen “last” hebben van het feit dat ze elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten.

Onze Benadering

We hebben gezocht naar een platform dat veel mogelijkheden biedt voor interactie met deelnemers onderling. Daarnaast moest het mogelijk zijn voor sponsoren om deelnemers te informeren over hun nieuw ontwikkelingen voor diabetespatienten. Spectaculair was de opening door Victor Mids, naast verbazingwekkende capriolen legde hij ook uit hoe je patiënten kan beïnvloeden. Ter afsluiting Patrick van Veen, bioloog bij Apemanagement, die de diabestesverpleegkundige vergeleek met apen, maar toelichtte waarom zo weinig apen lijden aan diabetes.

Alle leden van de vereniging ontvingen 6 weken tevoren een programmaboekje (invulling en design door Excel) dat zij eerder ook al per mail toegestuurd kregen. Om er een feestelijke dag van te maken ontvingen alle deelnemers een congresbox thuis met daarin informatie van de sponsoren, maar ook een aantal versnaperingen om de dag mee door te komen, zoals een zakje muesli, een gezonde reep, stuk kaas en een flesje wijn.

Het Resultaat

Een succesvolle meeting die door 270 deelnemers is bekeken. Met zeer positieve reacties.

Enige Reacties van Deelnemers

 • Zeer afwisselend en heel goed afgestemd op de praktijk. Ik voel me gestimuleerd om bepaalde dingen op mijn werk uit te voeren. Er blij met de info over diabetes en sporten.
 • Prima opgezet! Dank voor het congres!
 • Complimenten, het is een hele organisatie geweest voor jullie, dank je wel daarvoor. Op zich is online prima, want scheel reistijd waardoor ik van te voren nog een paar uur heb kunnen werken waar de werkgever blij mee is. Graag volgende keer weer online.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

NERASS najaarswebinar 2020

Op 4 december 2020 vond het eerste online NERASS event plaats: Het najaarswebinar.

Wij regelden

 • Studio
 • Wetenschappelijk programma
 • Registratie deelnemers

Uw zakelijke meeting

Staat u op het punt een online event te organiseren en kunt u daar de expertise van Excel wel bij gebruiken? Of wil u simpelweg wat meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan. Kijk eens op ons portfolio of neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u op weg te helpen naar een excellent congres of evenement!

Live vanuit de studio

We hoopten alsmaar dit jaar met de NVA echt samen te kunnen komen voor kennis van revalidatie na aan arthroscopie. Vooral om bij te kunnen praten en ervaringen uit te kunnen wisselen.
Uiteindelijk toch moeten besluiten om er een online event van te maken.
Op korte termijn schakelen, zo interactief mogelijk. Niet alleen “talking heads”. Dus met bestuur en sprekers naar de studio voor een live uitzending van de presentaties.
Alle sprekers bijeen in de studio en daarna aan tafel bij “Zijl en Rademakers”.
Kijkers konden inbellen en vragen stellen aan de sprekers.

Aansluitend nog een Algemene Ledenvergadering via Zoom. Op die manier kon het bestuur toch contact hebben met haar leden en zaken bespreken.
Een snelle en welgeslaagde actie.

Overweegt u een online event te organiseren. Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons en we plannen een afspraak.

Make-A-Wish International meetings

Op 4 t/m 6 februari 2020 vonden de Board en CEO meetings van Make-A-Wish-International plaats in Amsterdam.

Wij regelden

 • Hotelovernachtingen in het splinternieuwe Hotel nhow Amsterdam
 • Meeting locaties
 • Avondprogramma
 • Vervoer

Uw zakelijke meeting

Staat u op het punt een zakelijke meeting te organiseren en kunt u daar de expertise van Excel wel bij gebruiken? Of wil u simpelweg wat meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan. Kijk eens op ons portfolio of neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u op weg te helpen naar een excellent congres of evenement!

Drie congressen op één locatie

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 kwamen in Den Bosch 1100 orthopedisch chirurgen, operatieassistenten en doktersassistenten/secretaresses uit heel Nederland bijeen voor hun jaarlijkse congressen. Excel organiseerde de gehele bijeenkomst in 1931 Congrescentrum en een feestelijk avondprogramma in de aangrenzende Brabanthallen.

De verschillende evenementen

 • Tweedaags congres voor de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
 • Congresdag voor de secretaresses en doktersassistenten van orthopedisch chirurgen
 • Tweedaags congres voor de Orthopaedische Vereniging voor Operatieassistenten (OVO)
 • Feestelijk diner en avondprogramma op donderdag voor de bezoekers van alledrie de congressen

De hoogtepunten

 • 4 congreszalen
 • 1100 bezoekers
 • 143 sprekers
 • 2000m2 expositieruimte met 41 stands
 • 750 feestgangers op donderdagavond

Uw congres of event

Staat u op het punt een congres of event te organiseren en kunt u daar de expertise van Excel wel bij gebruiken? Of wil u simpelweg wat meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan. Kijk eens op ons portfolio of neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u op weg te helpen naar een excellent congres of evenement!

European Congress of Shoulder & Elbow Rehabilitation

European Congress of Shoulder & Elbow Rehabilitation

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 kwamen in Den Bosch zo’n 1200 bezoekers van over heel Europa bijeen voor dit unieke congres van SchouderNetwerken Nederland, Schoudernetwerk Vlaanderen en EUSSER. Excel organiseerde de gehele bijeenkomst in 1931 Congrescentrum en een spetterend avondprogramma in de Orangerie, een historische kerk in het centrum van Den Bosch.

Uitdaging

Het verzorgen van registratie en logistiek voor (internationale) gasten en sprekers, en het maken van een congresprogramma met meerdere parallelsessies.

Het Resultaat

Een succesvol congres en en avondprogramma op bijzondere locaties, waar de deelnemers en sprekers in alle opzichten totaal ontzorgd zijn. Bekijk de foto’s hierboven voor een indruk van dit weekend.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!