NERASS Lustrumcongres 2022

NERASS Lustrumcongres 2022

Juveniele artritis, verleden en heden,

van gewrichtsschade naar gewricht-sparend

Op vrijdag 13 mei 2022 organiseerde Excel voor NERASS haar Lustrumcongres ter ere van het 30-jarige bestaan van deze vereniging.

Nerass is een medische multidisciplinaire vereniging van reumatologen, orthopedisch chirurgen, plastisch chirurgen, revalidatieartsen en neurochirurgen. Doel van de vereniging is de bevordering van de kwaliteit van reumachirurgie in Nederland door uitwisseling van kennis tussen medische specialisten en andere wetenschappers die zich bezighouden met de ziekten van het bewegingsapparaat en met name met de chirurgische therapie en de indicatie hiertoe danwel postoperatieve behandeling daarvan.
De vereniging is opgericht in 1991. In 2021 bestond NERASS 30 jaar maar dit kon door de welbekende redenen destijds niet gevierd worden. Op 13 mei 2022 was het dan zover! Tijdens dit jubileumcongres werden ruim 80 deelnemers meegenomen in de ontwikkelingen op het gebied van JIA op zowel medicamenteus als chirurgisch gebied, de consequenties van JIA op volwassen leeftijd en de behandeling hiervan door de reumatoloog, orthopedisch chirurg, handchirurg en revalidatiearts. Zij hoorden wat er geleerd is van de transitie van kinderreumatologie naar volwassenreumatologie. En zij hoorden van een patiënt wat de impact is van JIA op het dagelijks leven en wat de ontwikkeling hebben opgeleverd.

Het was een feestelijke dag, die vergezeld door 6 sponsoren gevierd werd op de prachtige locatie Buitenplaats Kameryck te Kamerik. Na een leerzame congresdag was het tijd voor een borrel, gevolgd door een diner en feestavond.

12 februari 2024

Duurzame aanpak sportcongres

Lees hier meer
15 december 2023

Voor de 5e keer succesvol schoudercongres

Lees hier meer
17 november 2023

Organisatorisch hoogstandje

Lees hier meer

Wij werken o.a. voor