Een congres op het SS Rotterdam
Een programma om mensen te laten stilstaan bij noodlot en sterfelijkheid. Een uitdaging:
Een congresdag voor huisartsopleiders, specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten startte met een lezing door Arnon Grunberg, hij zette het gezelschap aan tot nadenken over onze omgang met het idee van noodlot: is er een onderscheid te maken tussen een gevoel van veiligheid en werkelijke veiligheid? Hij maakte een mooie overgang naar een interactief theaterstuk in drie scènes: de deelnemers keken naar overleden patiënten in het dodenrijk, die terugblikten op de meegemaakte zorg. Dit zorgde voor een unieke kans om de personages te bevragen wat er anders zou mogen. Marcel Olde Rikkert gaf de aanwezigen uitleg over begrippen uit de complexiteitswetenschap, die kunnen helpen bij ‘zo simpel mogelijk opleiden, maar niet simpeler’.
In de middag twee rondes met 16 zeer gevarieerde workshops, voor elk wat wils.
Damiaan Denys sloot het dagprogramma af met een existentiële blik op ons gezondheidsbegrip. Hij sprak over angst en het ontstaan daarvan, waarmee hij de deelnemers meenam op het snijvlak van filosofie, neurowetenschappen en psychiatrie. Het congres werd afgesloten met een borrel en een feestelijk diner op het SS Rotterdam. De LHOV kijkt met veel plezier terug op deze prachtige en leerzame congresdag!
Doel
Het organiseren van het congres, coördineren van sessies en het generen van deelnemers door een goed opgezette marketingcampagne en gebruik van social media.
Uitdaging
Mee bedenken hoe een taai onderwerp als sterfelijkheid en noodlot toch op een “speelse” manier onder de aandacht kan worden gebracht. En op de dag zelf het programma vlot te laten verlopen, op tijd, waarbij ruim 200 personen zich telkens moesten begeven naar een ander dek en andere ruimte op het schip om de workshops bij te kunnen wonen.
Het Resultaat
Een succesvol congres op een bijzondere locatie! Een indrukwekkend theaterstuk wat dermate realistisch was dat het publiek echt vragen stelden aan de overledenen in de hoop inzicht te krijgen wat er anders/beter kan bij de begeleiding.
Bekijk hier het programmaboekje dat we onder andere maakten.
Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!