Congres voor Stomaverpleegkundigen

Met een programma om aandacht te vragen voor Stomaverpleging:

Licht op Stomazorg

Op 11 november kwamen ruim 300 Stomaverpleegkundigen samen in het NBC Nieuwegein om hun licht op Stomazorg te laten schijnen. De congresdag startte met een lezing van patholoog Iris Nagtegaal, zij gaf een interessante lezing over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Hierna nam Sebastiaan van der Storm het woord over om het publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van de Stoma-app. Bob Bloemendaal sloot het plenaire gedeelte af met een lezing over de parastomale hernia en robotchirurgie.

Een hoogtepunt in Nieuwegein was het functioneringsgericht voorschrijven. Een theatrale opvoering door Tiny en Tonny zorgde ervoor dat verplegers, sponsors, en speciaalzaken actief met elkaar in gesprek gingen over de verschillen in belangen bij stomazorg.

Het middagprogramma stond in het teken van parallelsessies. Alle deelnemers konden door middel van kaartjes kiezen tussen negen workshops verdeeld over drie rondes. Ook hier weer volop interactie!

Het congres werd afgesloten met een borrelbuffet in de thematisch verklede eventhall, waar sponsors de hele dag de kans kregen om het gesprek aan te gaan met bezoekers.

Doel

Het organiseren van een succesvol congres met een gevarieerd programma en het generen van genoeg deelnemers door middel van een marketingcampagne.

Uitdaging

Een veilig congres organiseren voor 300 verpleegkundigen in een periode waarin de coronabesmettingen oplopen en de druk op ziekenhuizen toeneemt. Daarnaast is het ook een uitdaging om in deze situatie genoeg deelnemers te werven.

Het resultaat

Een succesvol congres en een tevreden opdrachtgever! Door een uitgebreid en interactief konden verplegers, sponsors en bezoekers voldaan naar huis. Zie aftermovie.

Bekijk hier het programmaboekje van het congres.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledig portfolio of neem contact met ons op.

Anne de Meulmeester, Oprichter & Orthomoleculair Voedingsdeskundige bij Mindful Health – Spreker:

Als spreker van een groot congres ben ik geweldig begeleid door de medewerkers van Excel. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf ben ik vriendelijk, persoonlijk en professioneel op weg geholpen.

12 februari 2024

Duurzame aanpak sportcongres

Lees hier meer
15 december 2023

Voor de 5e keer succesvol schoudercongres

Lees hier meer
17 november 2023

Organisatorisch hoogstandje

Lees hier meer

Wij werken o.a. voor