Travelling Fellowship

Travelling fellowship

Voor de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie organiseren wij 3 travelling fellowships per jaar, in samenwerking met SIAGASCOT (It), AGA (D) en Fortius Clinic (UK). Dat is een reis van een week waarbij 3 dagen klinieken in Nederland worden bezocht waarbij de fellows mogen meekijken met het OK programma van de ontvangende chirurgen. Ook worden wetenschappelijke praatjes voorbereid over diverse onderwerpen. Het weekend wordt 1 dag in Nederland en 1 dag in het buitenland besteed aan “sight seeing”. Dan volgen 3 dagen meekijken in de buitenlandse klinieken. De kennismaking met andere klinieken en buitenlandse collega’s maakt het een zeer waardevolle en goed gewaardeerde activiteit.

Excel verzorgt:

  • Het onder de aandacht brengen van de fellowships bij de potentiële doelgroep
  • Het coördineren van de sollicitatie procedure
  • Het onderhouden van de contacten met de diverse klinieken
  • Het organiseren van het programma, boeken van hotels, vluchten & transfers, uitzoeken van restaurants

Stijn Geraets & Joost Willems, orthopedisch chirurg i.o. – Deelnemers Fellowship Italie

“We hebben een geweldig fellowship gehad! Veel dank voor de strakke organisatie!” Stijn Geraets
“Wat betreft het supergoed georganiseerde en te gekke fellowship sluit ik me volledig aan bij wat Stijn zegt. Echt een ervaring om nooit te vergeten!” Joost Willems

Ook een fellowship organiseren of hieraan deelnemen?

Mocht u ook een fellowship willen organiseren? Excel heeft veel goede contacten in buitenlandse en nederlandse klinieken. Neem contact met ons op. Ons team staat klaar om u op weg te helpen naar een excellent fellowship!

Mocht je willen deelnemen aan een fellowship van de NVA, lees hier verder.

 

NVA Fellowship Italie 2019

Orthopedisch chirurgen in opleiding kijken een week lang mee bij verschillende klinieken in Nederland en Italie

Van dinsdag 15 oktober tot en met donderdag 24 oktober 2019 vond het NVA Dutch-Sigascot Fellowship 2019 plaats. Twee  Nederlandse en 2 Italiaanse orthopedisch chirurgen in opleiding bezochten gezamenlijk verschillende klinieken.

Het programma

De Italiaanse fellows vlogen op dinsdag 15 oktober naar Nederland. Samen met de Nederlandse fellows brachten zij een bezoek aan Bergman Clinics in Breda, het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht en het Erasmus MC in Rotterdam. Vervolgens vlogen alle fellows op zondag 20 oktober naar Fiumicino in Italie voor het Italiaanse deel van dit Fellowship. Hier werden onder andere de University Hospital Campus Bio-medico en het Spedali Civili Hospital bezocht. Ten slotte werd iedere dag afgesloten met een gezamenlijk diner in een restaurant in de stad van de op die dag bezochte kliniek.

Organisatie

Excel coördineerde het programma voor het Travelling Fellowship. Verschillende orthopedische chirurgen en locaties werden door Excel verzocht een interessante OK dag voor de fellows in te plannen. Daarnaast zocht Excel voor iedere avond bijpassende hotels en restaurants uit voor het verblijf van de deelnemers. Ook de vluchten en het binnenlands vervoer werden door Excel georganiseerd zodat de gehele trip vlot en zonder zorgen verliep.

Contact

Wilt u een soortgelijk evenement organiseren of zou u wat meer informatie willen over de mogelijkheden? Neem contact met ons op of bekijk onze diensten. Wij wisselen graag van gedachten met u!

Bekijk onze diensten

NVA Scopiecursus 5 2019

NVA Scopiecursus 5 2019

Een van de belangrijkste doelstellingen van de NVA is het verbreden en verbeteren van kennis en kundigheid van de arthroscopische chirurgie. Sinds geruime tijd worden daarom jaarlijks een drietal cursussen aangeboden door de NVA voor iedere arthroscopisch geïnteresseerde arts. De drie cursussen samen vormen een optimale voorbereiding op het uitvoeren van arthroscopische chirurgie.

Voor ervaren arthroscopisten worden een tweetal cursussen georganiseerd over de laatste ontwikkelingen in de knie en schouder arthroscopie (dit zijn respectievelijk scopie 4 en 5).

Woensdag 18 september 2019 heeft Excel deze cursus georganiseerd in het Skills lab in het Erasmus MC in Rotterdam.

Contact

Wilt u een soortgelijk evenement organiseren? Of zou u wat meer informatie willen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze diensten. Wij wisselen graag van gedachten met u!

Bekijk onze diensten

NVA UK Fellowship 2018

Orthopedisch chirurgen in opleiding kijken een week lang mee bij verschillende klinieken in Nederland en Engeland

Van woensdag 7 november 2018 tot en met dinsdag 13 november 2018 vond het NVA UK Fellowship 2018 plaats. Drie Engelse en vier Nederlandse orthopedisch chirurgen in opleiding bezochten gezamenlijk verschillende klinieken.

Het programma

De Engelse fellows vlogen op woensdag 7 november naar Nederland. Samen met de Nederlandse fellows brachten zij een bezoek aan de KNVB in Zeist, het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht en Spaarne Gasthuis Haarlem. Vervolgens vlogen alle fellows op zaterdag 10 november naar Londen voor het Engelse deel van het UK Fellowship. Hier werden onder andere Fortius Surgical Centre, Bupa Cromwell Hospital, Fortius Clinic en the Wellington Hospital bezocht. Ten slotte werd iedere dag afgesloten met een gezamenlijk diner in een restaurant in de stad van de op die dag bezochte kliniek.

Organisatie

Excel coördineerde het programma voor het Travelling Fellowship UK. Verschillende orthopedische chirurgen en locaties zoals de KNVB werden door Excel verzocht een interessante OK dag voor de fellows in te plannen. Daarnaast zocht Excel voor iedere avond bijpassende hotels en restaurants uit voor het verblijf van de deelnemers. Ook de vluchten en het binnenlands vervoer werden door Excel georganiseerd zodat de gehele trip vlot en zonder zorgen verliep. Bovendien zijn er geen verhinderingen opgetreden door constant bereikbaar te zijn voor de deelnemers.

Contact

Wilt u een soortgelijk evenement organiseren? Of zou u wat meer informatie willen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze diensten. Wij wisselen graag van gedachten met u!

Bekijk onze diensten