Organisatorisch hoogstandje

Ontdek onze geavanceerde arthroscopiecursussen voor ervaren professionals!

Al jarenlang verzorgen wij met toewijding de Advanced Courses Knee & Shoulder voor de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie. Deze cursussen zijn ontworpen voor de gevorderde arthroscopist en bieden een diepgaande verkenning van complexe casussen en geavanceerde ingrepen.

Wat maakt onze cursussen uniek? Het is de perfecte balans tussen theoretisch onderwijs en hands-on ervaring. Tijdens het cursusgedeelte worden uitdagende casussen besproken, waarbij de faculty hun inzichten delen over de benodigde ingrepen. Deze levendige discussies zijn buitengewoon leerzaam en stimuleren actieve deelname van alle deelnemers.

Het hoogtepunt van de cursus is het praktijkgedeelte, waarbij deelnemers onder begeleiding van ervaren faculteitsleden diverse ingrepen oefenen op menselijke preparaten. Dankzij de bijna één-op-één verhouding tussen faculteit en deelnemers is er volop ruimte voor persoonlijke begeleiding, wat onze cursussen intensief en zeer gewaardeerd maakt.

Achter de schermen zorgen wij voor een vlekkeloze organisatie. Vanaf de promotie van de cursus tot het coördineren van alle details met het Skills Lab, nemen wij het regelwerk uit handen. Bovendien zorgen we ervoor dat de juiste materialen worden geleverd door diverse ondersteunende bedrijven. Kortom, een organisatorisch hoogstandje waarbij alles tot in de puntjes is geregeld.

Benieuwd naar onze cursussen? Bezoek onze website op www.scopie.org voor meer informatie en meld je aan voor een onvergetelijke leerervaring!

Hands on arthroscopiecursus

Hands on cursus arthroscopie

Jaarlijks organiseren we deze cursus voor de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie.

Doel

Deze basiscursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor verschillende doelgroepen. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten zoals wetenschappelijke presentaties en praktische sessies waarbij wordt geoefend op preparaten.

Uitdaging

  1. Voldoende deelnemers vinden voor de cursus. Hiervoor maken we uitgebreid gebruik van social media, nieuwsbrieven en uitnodigingsmails.
  2. Een betrokken faculty vinden die een dag aan onderwijs wil besteden.
  3. Zorgen dat het volle programma feilloos verloopt.

Het resultaat:

64 tevreden cursisten en een cijfer 8 in de evaluatie met deelnemers.

Waardering:

Gemiddeld cijfer van de deelnemers: 8

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

Hands-on cursus

Hands-on cursus

Voor de NVA organiseerden wij de cursus “Arthroscopie heup”. Een hands-on cursus voor orthopedisch chirurgen, gevorderd in de arthroscopische operaties. Voor de eerste keer organiseerden we een heup-cursus.

Doel:

Aan ervaren chirurgen de expertise van de heupchirurgie overbrengen.

In samenwerking met een sponsor de cursus organiseren, voldoende deelnemers genereren en coördinatie van het programma en de benodigdheden met het Erasmus Medisch Centrum.

 

Tom Piscaer, orthopedisch chirurg, cursusleider:

Excel heeft zeer persoonlijke benadering waarin aan alle details gedacht wordt. Bij de organisatie van zowel  een cursus als een fellowship is bijna alles uit handen genomen en  werd aan vele details gedacht. Het geeft veel rust en vertrouwen.  Alles is vlekkeloos verlopen.

Veel dank voor de organisatie .

 

Uw cursus organiseren

Bent u ook op zoek naar een partner om u veel werk uit handen te nemen? Of zou u wat meer informatie willen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze diensten. Wij wisselen graag van gedachten met u!

Coronaproof het ASC lab in

Voor de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie hebben we een reeks van cursussen ontwikkeld. Uiteraard samen met de onderwijscommissie. De belangrijkste doelstelling van de NVA is “het verbreden en verbeteren van kennis en kundigheid van de arthroscopische chirurgie”. Met dit in het achterhoofd is een reeks cursussen ontwikkeld. Voor de beginnende tot de gevorderde arthroscopisch chirurg.

Op 10 december een knie- en een schoudercursus voor gevorderden. Volledig gescheiden groepen, op 1,5 meter afstand. Volledig Coronaproof!

Er wordt geopereerd op preparaten in een lab. Nieuwe materialen worden uitgeprobeerd, vaardigheden worden uitgebreid geoefend. Allemaal in een prachtig nieuw skills lab.

Het was even puzzelen om het helemaal Corona proof te organiseren, maar dat is prima gelukt. Met dank aan het meedenken van het Amsterdam Skills Centre.  Zowel deelnemers als docenten hebben genoten van het overdragen van kennis en vooral de interactie en elkaar weer zien. 

Contact

Wilt u een soortgelijk evenement organiseren? Of wil u dat we meedenken over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze diensten.

Bekijk onze diensten