25 jaar Excel!

1 april 2020 bestaan wij 25 jaar! Om dit te vieren hebben we aantal opdrachtgevers gevraagd om een terugblik op de samenwerking. Lees onderstaand Mineke Vegter, sportarts, bestuurslid van het College van Clubartsen & Consulenten Betaald Voetbal. Werkt sinds 2017 samen met Excel.

Hoe ben je ooit bij Excel terecht gekomen?

Begin 2017 zochten we met het College van Clubartsen en Consulenten (CCC) een nieuwe coördinator voor onze algemene organisatie en onze congressen. Tom van Thiel, in september 2017 helaas overleden, was toen nog 1 van de bestuursleden van het CCC. Hij kende Odette al door zijn samenwerking met haar bij de NVA en twijfelde er geen moment aan dat zij de juiste persoon zou zijn voor het CCC. En dat is gebleken, want wat is Odette een veelzijdige, professionele en enorm gezellige persoon.

Hoe lang werk je al samen met Excel?

Sinds april 2017 regelt Odette alle zaken mbt onze bestuursvergaderingen, beheert zij onze leden administratie en website en organiseert ze 2 keer per jaar het CCC congres, inclusief een Algemene Leden Vergadering. Wij zijn een organisatie waarbij de partners van de leden nauw betrokken zijn bij de congressen en het sociale programma met diner en feest vraagt de nodige aandacht. Odette regelt alles tot in de puntjes en als echte Brabantse weet ze als geen ander wat een goed feest nodig heeft.

Wat is het hoogtepunt dat jullie samen beleefd hebben?

Helaas hebben we nadat onze samenwerking slechts een paar maanden oud was, een dieptepunt beleefd. Tom van Thiel, 1 van de Bestuursleden van het CCC, overleed onverwacht. Odette kende Thom al veel langer vanwege haar rol binnen de NVA. Toen Tom overleed hadden Odette en de CCC leden elkaar plotseling op een heel persoonlijk vlak nodig. Naast een geweldige organisator bleek Odette ook een heel fijn en warm persoon te zijn. Dit enorm verdrietige dieptepunt heeft ons al in de beginfase dicht bij elkaar gebracht. Ook al werk ik pas 3 jaar met haar samen, het voelt als veel langer.

Welk grappig moment staat je het meest bij?

Odette is een die hard Willem II fan. Ze zit regelmatig op de tribune. Als er over voetbal gesproken wordt, is het heel leuk wanneer zij als een fanatieke supporter trots is op overwinningen die Willem II heeft behaald en baalt als ze verloren hebben. Je snapt dat wanneer Willem II tegen PEC Zwolle moet voetballen, er een uitgebreide voor- en nabeschouwing plaatsvindt.

Wil je verder nog iets kwijt/delen?

Door Odette en Excel een congres en event organisatie te noemen, doe je haar tekort. Naast de congressen van het CCC, heeft ze een enorm netwerk met sponsoren, beheert ze onze leden administratie, coördineert ze de bestuursvergaderingen, beheert ze de CCC website, ondersteunt ze onze penningmeester en heeft ze originele ideeën over gezamenlijke acties met andere organisaties voor wie ze werkt zoals de VFBV en de NVA. Dankzij Odette, versturen we nu een paar keer per jaar een nieuwsbrief. Odette is een absolute duizendpoot en ik bewonder haar professionele en positieve manier van werken.

Wil u nog meer terugblikken lezen, kijk dan hier.