25 jaar Excel: Paul Kil, uroloog

1 april 2020 bestaan wij 25 jaar! Om dit te vieren hebben we aantal opdrachtgevers gevraagd om een terugblik op de samenwerking. Aan het woord Paul Kil, uroloog, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Urologie. Organiseerde vanaf 2003 diverse congressen en het 100-jarig bestaan van de NVU met Excel.

Hoe ben je ooit bij Excel terecht gekomen?

Toen wij als maatschap urologie van het Elisabeth Tweestedenziekenhuis Tilburg de jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Urologie wilden organiseren zochten  wij een betrouwbare partner om ons te helpen met de organisatie. Daar kwam nogal wat bij kijken en omdat Odette haar sporen al had verdiend in de orthopedie, hadden de urologen ook alle vertrouwen in haar. Zowel het wetenschappelijk gedeelte in het Willem II stadion, met opening van het congres op de middenstip, als ook het sociaal programma met als hoogtepunt het optreden van Golden Earring in de Efteling was bij haar en haar team in prima handen.

Dit congres heeft gediend als blauwdruk voor de organisatie van alle verdere urologische evenementen.

Hoe lang werk je al samen met Excel?

Het eerste contact dateert al van meer dan 20 jaar geleden, Odette was nog een meisje… Door haar efficient optreden met steeds een goed oog voor wat kon en mogelijk was in een tijdperk waarin steeds meer aandacht werd gevraagd voor transparantie en financiele mogelijkheden is zij gegroeid van meisje naar lady in de wereld van congresorganisatie. Hopelijk maken wij de tijd nog mee dat zij als `grande dame` geëerd zal worden.

Wat is het hoogtepunt dat jullie samen beleefd hebben?

Het 100 jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Urologie vond plaats onder haar leiding in het Vredespaleis en het Kurhaus in Den Haag. Nooit eerder was het iemand gelukt om alle vlaggen boven op het Kurhaus te laten vervangen door de NVU vlaggen van de Vereniging. Bij mijn weten heeft niemand dit later kunnen evenaren.

Welk grappig moment staat je het meest bij?

Tijdens de congressen die wij samen organiseerden voor de urologen werd ik meermalen gecomplimenteerd door de buitenlandse gasten met mijn `very dedicated wife`. Een dame die de zaak zo toegewijd was, moest wel de echtgenote van de voorzitter zijn. Ik heb dat steeds zo gelaten.

Wil je verder nog iets kwijt/delen?

Ik wens Odette en haar team met Excel de komende 25 jaar veel voorspoed toe. Het devies van deze club: energiek, betrouwbaar en resultaatgericht moet garant staan voor nog vele succesvolle opdrachten

Wil u nog meer terugblikken lezen, kijk dan hier.