25 jaar Excel!

1 april 2020 bestaan wij 25 jaar! Om dit te vieren hebben we aantal opdrachtgevers gevraagd om een terugblik op de samenwerking. Lees onderstaand Karin Hekman, fysiotherapeut en voorzitter SchouderNetwerken Nederland, organiseerde sinds 2013 4 tweejaarlijkse congressen voor het Schoudernetwerk met Excel.

Hoe ben je ooit bij Excel terecht gekomen?

Als voorzitter van het Schoudernetwerk Nederland ben ik in contact gekomen met Excel voor het organiseren van onze congressen.

Hoe lang werk je al samen met Excel?

In 2013 heeft SNN voor het eerst met Excel een congres georganiseerd in Baarn. De locatie was Groot Kievitdal, daar stond een rij van hier tot Tokio bij de inschrijving omdat iedereen tegelijkertijd aankwam, in de regen. Odette heeft toen iedereen naar binnen gehaald en later pas laten registreren. Na dit congres stond al vast dat we dit zeker nog een keer wilden gaan doen.

Wat is het hoogtepunt dat jullie samen beleefd hebben?

We hebben vier congressen samen gedaan. Ieder jaar waren er meer deelnemers en werd het uitdagender om te organiseren. Het internationale SNN congres met EUSSER en SNV in 2019 waar 1200 man op af kwam was het meest uitdagend, zeker ook omdat het over twee dagen verdeeld was en er veel internationale sprekers waren. Zoals altijd was het super geregeld ook het sociale onderdeel kun je prima aan Odette overlaten. We hebben hierover veel complimenten ontvangen.

Welk grappig moment staat je het meest bij?

Grappig weet ik niet, maar wel bijzonder vond ik bij een congres in 2015 iemand zijn vluchtticket niet op het vliegveld lag, maar er toch precies op tijd was en ik hier achteraf pas achter kwam. Dat vind ik de kracht van de organisatie. De rust bewaren, inschatten wat er nodig is om de situatie te redden en regelen wat er geregeld moet worden en achteraf de zaken bespreken. Als je dat kunt dan ben je een goede organisator.

Wil u nog meer terugblikken lezen, kijk dan hier.