Online lustrumcongres

Online lustrumcongres “Diabesteszorg 35 jaar in beweging”

Op donderdag 25 maart jl. organiseerden wij in samenwerking met de congrescommissie van de V&VN Diabeteszorg een online congres.

Doel

Het informeren van diabetesverpleegkundigen over nieuwe ontwikkelingen in diabeteszorg. Zorgen voor interactie en voor ieder wat wils te bieden. Daarnaast zorgen dat de sponsoren van de vereniging ook in contact konden komen met de deelnemers en hun informatie over nieuwe ontwikkelingen kwijt konden. Daarnaast moest het event een feestelijk tintje hebben vanwege het lustrum.

Uitdaging

Een kwalitatief goede, maar ook spectaculaire meeting neerzetten voor de leden van de V&VN, waarbij zij geen “last” hebben van het feit dat ze elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten.

Onze Benadering

We hebben gezocht naar een platform dat veel mogelijkheden biedt voor interactie met deelnemers onderling. Daarnaast moest het mogelijk zijn voor sponsoren om deelnemers te informeren over hun nieuw ontwikkelingen voor diabetespatienten. Spectaculair was de opening door Victor Mids, naast verbazingwekkende capriolen legde hij ook uit hoe je patiënten kan beïnvloeden. Ter afsluiting Patrick van Veen, bioloog bij Apemanagement, die de diabestesverpleegkundige vergeleek met apen, maar toelichtte waarom zo weinig apen lijden aan diabetes.

Alle leden van de vereniging ontvingen 6 weken tevoren een programmaboekje (invulling en design door Excel) dat zij eerder ook al per mail toegestuurd kregen. Om er een feestelijke dag van te maken ontvingen alle deelnemers een congresbox thuis met daarin informatie van de sponsoren, maar ook een aantal versnaperingen om de dag mee door te komen, zoals een zakje muesli, een gezonde reep, stuk kaas en een flesje wijn.

Het Resultaat

Een succesvolle meeting die door 270 deelnemers is bekeken. Met zeer positieve reacties.

Enige Reacties van Deelnemers

  • Zeer afwisselend en heel goed afgestemd op de praktijk. Ik voel me gestimuleerd om bepaalde dingen op mijn werk uit te voeren. Er blij met de info over diabetes en sporten.
  • Prima opgezet! Dank voor het congres!
  • Complimenten, het is een hele organisatie geweest voor jullie, dank je wel daarvoor. Op zich is online prima, want scheel reistijd waardoor ik van te voren nog een paar uur heb kunnen werken waar de werkgever blij mee is. Graag volgende keer weer online.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

12 februari 2024

Duurzame aanpak sportcongres

Lees hier meer
15 december 2023

Voor de 5e keer succesvol schoudercongres

Lees hier meer
17 november 2023

Organisatorisch hoogstandje

Lees hier meer

Wij werken o.a. voor