International EORS Congres

EORS Congres 2019

Van 2 tot en met 4 oktober 2019 kwamen in Maastricht zo’n 400 bezoekers van over de hele wereld bijeen voor het congres van de European Orthopaedic Research Society. EORS organiseert jaarlijks een congres om haar leden informatie te laten uitwisselen over de onderzoeken die in Europa gedaan worden. Dit jaar was het thema “building bridges”. Doel was een brug te slaan tussen de onderzoeker en de clinicus, en de interactie tussen beide groepen te bevorderen.

Voor het congres werden 400 abstracts ingediend in het online abstractsysteem. Hieruit werd een selectie gemaakt van 200 presentaties en 100 posters. Daarnaast werden er 32 special symposia georganiseerd en waren er 12 keynote lectures. Dat alles in 4 parallelsessies. Kortom een wetenschappelijk congres van hoog niveau.

Het congres vond plaats in het MECC Maastricht.

Doel

Het organiseren van een driedaags internationaal congres in Nederland met als doel het uitwisselen van onderzoeksopzetten en elkaar informeren over verschillende onderzoeken in de verschillende landen.

Uitdaging

Het coordineren van het wetenschappelijk programma was een grote uitdaging. Met name de sessies op tijd laten lopen zodat de congresdeelnemers konden wisselen van zaal tijdens de sessies. Een wens van de opdrachtgever was zoveel mogelijk interactie tussen de congresdeelnemers te creëren en de deelnemers zoveel mogelijk te informeren over de onderzoeken die overal worden gedaan.

Met dat doel voor ogen hebben we een congreswebsite gebouwd. In een later stadium hebben we de Whova App ingericht voor het congres. Het programma is daarin heel overzichtelijk aan te geven en bovendien levert het de mogelijkheid een persoonlijke agenda samen te stellen. Ook kunnen de deelnemers onderling contact zoeken via de app.

Het Resultaat

Een succesvol evenement met 400 deelnemers uit 16 verschillende landen. Een informatieve en veel bezochte website en later een EORS app die maar liefst 1800 keer gedownload is door de deelnemers, sprekers en andere geïnteresseerden.  Bekijk de foto’s hierboven voor een indruk.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons volledige portfolio of neem eens contact met ons op!

12 februari 2024

Duurzame aanpak sportcongres

Lees hier meer
15 december 2023

Voor de 5e keer succesvol schoudercongres

Lees hier meer
17 november 2023

Organisatorisch hoogstandje

Lees hier meer

Wij werken o.a. voor