NVA Introductiecursus Arthroscopie 2024

 • Waar:
  OLVG locatie Oost
  Oosterpark 9
  1091 AC
  Amsterdam
  The Netherlands
 • Wanneer:
  31/05/2024 - 31/05/2024
  08:30 - 17:00
 • Accreditatie door:
  n.v.t.

Heeft u een vraag over deze cursus?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Veelgestelde vragen

 • Moet ik mij inschrijven voor de NVA Introductiecursus Arthroscopie?

  Ja u dient zich in te schrijven voor de NVA Introductiecursus Arthroscopie. Klik hier om u in te schrijven voor het congres.

 • Het lukt me niet om mezelf in te schrijven.

  Heeft u het registratieformulier volledig ingevuld, maar verschijnt de donkerblauwe button onderaan met ‘inschrijven’ niet of klikt u op ‘inschrijven’ en krijgt u de volgende melding: ‘There was a problem with your submission. Please review the fields below’, dan vragen we u de volgende items in uw registratie na te kijken:

  Heeft u uw geslacht ingevuld?

  Heeft u uw e-mailadres twee keer ingevuld?

  Bent u akkoord gegaan met de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden?

  Mocht u vervolgens de volgende melding krijgen:

  Dit e-mailadres is al geregistreerd

  Dan betekent dat, dat u zich al eens eerder via onze website voor een (ander) congres heeft geregistreerd en toen reeds een ‘account’ op onze website heeft aangemaakt. Het systeem ‘kent’ u daarom al. Dit betekent echter NIET dat u voor dit congres ingeschreven staat. Wanneer u helemaal onderaan het formulier het vakje UIT vinkt bij de volgende vraag: Wil je direct ook een account aanmaken zodat het inschrijven vervolgens vele malen sneller gaat? Dan kunt u zich wel registreren.

  Heeft u bovenstaande acties goed uitgevoerd maar kunt u zich nog steeds niet inschrijven? Mail dan naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn inschrijving.

  Het kan zijn dat de bevestiging in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. De factuur ontvangt u in een aparte e-mail. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen factuur ontvangen.

  Het kan zijn dat de factuur in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

Over de ‘Introductiecursus Arthroscopie’

Op vrijdag 31 mei 2024 vindt in het OLVG locatie Oost de NVA Scopiecursus 1 plaats. 

Deze basis cursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor ANIOS, assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en aan de basis beginselen van de arthroscopie. Er wordt onder leiding van dedicated MSK radiologen aandacht geschonken aan de beoordeling van MRI onderzoek van zowel de knie als de schouder.

Klik hier om naar de website van de NVA te gaan.

Over de NVA (Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie)

De Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie is in 1990 opgericht. Het is en vereniging voor en door jonge, dynamische (orthopedisch) chirurgen. De NVA heeft als doel het verbeteren van de arthroscopische kennis en kunde. Om dit doel te bereiken organiseert de NVA jaarlijks een jaarcongres, een 6-tal hands on scopiecursussen (oplopend in moeilijkheidsgraad), een masterclass en een aantal fellowships.

Meer weten over de NVA? Kijk op https://scopie.org/

Wilt u meer informatie over een NVA lidmaatschap? Klik dan hier!

Programma

Toelichting programma:

Verschillende aspecten van de artroscopie komen aan de orde, zoals omgaan met instrumenten en audiovisuele hulpmiddelen, Portals en Techniek, Diagnostiek en Indicatie stelling en State of the Art behandel opties. Ook wordt er een instructie over klinisch onderzoek van de knie en schouder gegeven. Daarnaast komen er aspecten van aanvullende diagnostiek aan de orde. Hands on: knie onderzoek, schouder onderzoek, stereotactisch oefenen, rontgen casuistiek, sawbone artroscopie oefeningen.

Opbouw

De cursus is opgebouwd uit een aantal presentaties en een carrousel met 4 stations. Na de presentaties wordt de groep in 4-en gedeeld zodat alle stations door iedereen per toerbeurt wordt bezocht.

Hands on Station 1:

Anamnese en lichamelijk onderzoek bij een patient met een schouder- en een andere patient met een knie probleem. Iedere deelnemer zal zelf bij de patient het onderzoek doen.

Hands on Station 2:

Aan de hand van gepresenteerde casuïstiek wordt interactief gediscussieerd over de aanvullende diagnostiek.

Hands on station 3:

Met behulp van echte artroscopie torens en instrumenten wordt op een kunstknie een artroscopie uitgevoerd, eerst het diagnostische gedeelte mn gericht op handhaven van de horizon en de kijkrichting en eventueel gevolgd door een meniscectonie en verwijderen van een corpus liberum

Hands on Station 4:

Via simendo systeem een computersimulatie artroscopie om de oog hand coordinatie te trainen. Voor de beste score valt hier een prijs te winnen.

Sjaak Kodde
Orthopedisch chirurg, Deventer Ziekenhuis

Juliëtte Sorel
Orthopedisch chirurg, Diakonessenhuis

Bauke Kooistra
Orthopedisch chirurg, Medische Kliniek Velsen

Just van der Linde
Orthopedisch chirurg, Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Henk-jan van der Woude
MSK-radioloog, OLVG

Victor van der Hulst
MSK-radioloog, OLVG

Marrit Hoekstra
AIOS-orthopedie, UMC Utrecht

Matthijs Krijnen
Orthopedisch chirurg, OLVG

Locatie

NVA Scopiecursus 1 wordt gehouden in het OLVG Ziekenhuis, locatie Oost in Amsterdam.

Adres

Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam

Bereikbaarheid

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het ’s Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden.

Vanaf ringweg A10 
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg.

Openbaar vervoerverbinding.

U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Isolatorweg (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3 richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Plan uw reis op www.9292.nl.

Parkeren

Er is een parkeergarage gelegen aan het ’s Gravesandeplein 120. U kunt hier 24 uur per dag tegen betaling parkeren. De doorrijhoogte is 2.10 meter. Auto’s kunnen gratis in- en uitrijden om patiënten en bezoekers af te zetten (mits deze binnen 15 minuten de parkeergarage verlaten).

Parkeerkosten

Het tarief is € 1,- per 17 minuten. Alleen patiënten en bezoekers van OLVG kunnen gebruikmaken van dit tarief door middel van een kortingskaart. Deze is verkrijgbaar bij de receptie van OLVG. Vanaf 1 september 2020 is alleen betaling met pin mogelijk.

Let op: het is belangrijk dat u de reductiekaart aanbiedt bij de receptie. De receptie verrekent de korting naar het ‘nieuwe’ tarief.

Tussen 23.00 en 7.00 uur kunt u het kortingskaartje ophalen bij de beveiliging bij de SEH.

Zondag is het tarief van 07.00 tot 24.00 uur €1.50 per uur.

 • Dagkaart € 28,50
 • Dagkaart verloren € 28,50

Tussen 23.00 en 6.00 uur is de parkeergarage uitsluitend bereikbaar via een nachttoegang aan de voorkant van OLVG, locatie Oost.

Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven

Sponsoring

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning, oftewel sponsoring door farmaceutische- en of hulpmiddelen- leveranciers.

De deelnemende sponsoren hebben geen enkel invloed op het programma.

Dit event wordt gehouden aan de CGR– en/of de GMH– wet- en regelgeving en sponsoring wordt openbaar gemaakt in het TRZ-Transparantieregister Zorg.

Als zorgprofessional moet je onafhankelijk kunnen werken, hier: Hoeblijfikonafhankelijk.nl vindt u alle informatie ter voorkoming van belangenverstrengeling.

Van alle deelnemers van dit event, zoals; de opdrachtgever, de organisator, de sponsor, de dienstverlener en de zorgprofessional/ beroepsbeoefenaar wordt verwacht om transparant te zijn over de financiële relaties.

Interesse in sponsoring? Neem contact op met info@excelcs.nl.

Ook interessant?