NVA Fellowship – Italië | SIAGASCOT 2022

 • Waar:
  Italie


  Italië en Nederland
 • Wanneer:
  01/11/2022 - 10/11/2022
 • Geaccrediteerd door:
  NVT

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Over de NVA (Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie)

De Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie is in 1990 opgericht. Het is en vereniging voor en door jonge, dynamische (orthopedisch) chirurgen. De NVA heeft als doel het verbeteren van de arthroscopische kennis en kunde. Om dit doel te bereiken organiseert de NVA jaarlijks een 6-tal hands on cursussen (oplopend in moeilijkheidsgraad), een jaarcongres, een masterclass en een aantal fellowships.

Over NVA Fellowship Italië | SIAGASCOT

De NVA organiseert al jaren een weeklange stage in samenwerking met de zusterverenigingen in een drietal landen. AIOS orthopedie krijgen de mogelijkheid geboden om mee te kijken “in de keuken” van internationale experts binnen de arthroscopie. AIOS orthopedie kunnen solliciteren naar een plaats in deze reizen. De NVA fellowship-commissie draagt geselecteerden voor en het NVA Bestuur geeft uiteindelijk akkoord. Sollicitanten moeten een aantoonbare bovenmatige interesse hebben in de arthroscopie om te mogen deelnemen.

Gedurende het Fellowship trekt u op met twee of drie Italiaanse collega’s. U krijgt door het bezoeken van vooraanstaande orthopedisch chirurgen op arthroscopisch gebied op verschillende locaties in Italië en Nederland, een uitstekende gelegenheid om uw kennis en vaardigheden binnen de arthroscopische chirurgie uit te breiden. Het Fellowship wordt tevens gekenmerkt door diverse wetenschappelijke sessies. Daarnaast worden er ook dagen besteed aan ”sight seeing” van de plaatsen waar u komt. Dit samen, maakt het een onvergetelijke ervaring.
Dit Fellowship duurt 9 dagen. De ene helft van de reis vindt plaats in Nederland, de andere helft van de reis vindt plaats in Italië.

Dit fellowship is een samenwerking tussen NVA en SIAGASCOT.

Lees hier het verslag van de 2019 Fellowship.

Voor wie?

Deze Fellowship is voor jonge klaren, 5de –  6de  jaars assistenten orthopedie of differentiant traumatologie in opleiding voor chirurgie.

 

Solliciteren

Voor deelname aan een NVA fellowship kun je je verkiesbaar stellen middels een sollicitatieprocedure. Deze procedure heeft voor de fellowships van 2022 reeds plaats gevonden en kandidaten zijn geselecteerd.

Ook interessant?