NVA Fellowship – Italië | 2023

 • Waar:
  NL en Italie


  NL en Italië
 • Wanneer:
  01/10/2023 - 01/10/2023
 • Accreditatie door:
  NVT

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Over NVA Fellowship Italië | SIAGASCOT

De NVA organiseert al jaren een weeklange stage in samenwerking met de zusterverenigingen in een drietal landen. AIOS orthopedie krijgen de mogelijkheid geboden om mee te kijken “in de keuken” van internationale experts binnen de arthroscopie. AIOS orthopedie kunnen solliciteren naar een plaats in deze reizen. De NVA fellowship-commissie draagt geselecteerden voor en het NVA Bestuur geeft uiteindelijk akkoord. Sollicitanten moeten een aantoonbare bovenmatige interesse hebben in de arthroscopie om te mogen deelnemen.

Dit fellowship duurt 13 dagen. De ene helft van de reis vindt plaats in Nederland, de andere helft van de reis vindt plaats in Italië. Gedurende het Fellowship trekt u op met twee of drie Italiaanse collega’s. U krijgt door het bezoeken van vooraanstaande orthopedisch chirurgen op arthroscopisch gebied op verschillende locaties in Italië en Nederland, een uitstekende gelegenheid om uw kennis en vaardigheden binnen de arthroscopische chirurgie uit te breiden. Het fellowship wordt tevens gekenmerkt door diverse wetenschappelijke sessies. Daarnaast worden er ook dagen besteed aan ”sight seeing” van de plaatsen waar u komt. Dit samen, maakt het een onvergetelijke ervaring.

In Italië wordt een middag besteed aan presentaties van fellows over een zelf gekozen onderwerp. Dit dien je van te voren voor te bereiden.

Dit fellowship is een samenwerking tussen NVA en SIAGASCOT.

Lees hier het verslag van de 2019 Fellowship.

Voor wie?

Dit fellowship is voor jonge klaren, 5de –  6de  jaars assistenten orthopedie of differentiant traumatologie in opleiding voor chirurgie dan wel jonge klare.

 

Over de NVA (Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie)

De Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie is in 1990 opgericht. Het is en vereniging voor en door jonge, dynamische (orthopedisch) chirurgen. De NVA heeft als doel het verbeteren van de arthroscopische kennis en kunde. Om dit doel te bereiken organiseert de NVA jaarlijks een 6-tal hands on cursussen (oplopend in moeilijkheidsgraad), een jaarcongres, een masterclass en een aantal fellowships.

Meer weten over de NVA? Kijk op https://scopie.org/

Wilt u meer informatie over een NVA lidmaatschap? Klik dan hier!

Programma

Aan het programma van 2023 wordt op dit moment nog hard gewerkt. Voor een indicatie: Het programma van 2022 zag er als volgt uit:

Het fellowship start op 1 november 2022 in Nederland. Deze dag arriveren de Italiaanse fellows in Nederland. De Nederlandse fellows pikken hen op en gezamenlijk gaan zij naar het eerste hotel. Iedere avond wordt er gedineerd met de host van de volgende dag en enkele van zijn/haar maatschapsleden. Aan het einde van de dag reizen de fellows door de stad van de host van de volgende dag. Zaterdag 5 november is een ‘vrije dag’, bedoeld om de Italiaanse fellows iets van Nederland te laten zien & ervaren. De Nederlandse fellows zijn ‘in charge of’ het programma van deze dag. Binnen de financiële beperkingen staat het hen geheel vrij hoe deze dag ingevuld wordt. Eind van de middag reizen de fellows gezamenlijk naar Italië. Op 9 november aan het eind van de middag worden de Nederlandse fellows door de Italiaanse collega’s naar het vliegveld gebracht en zit het fellowship erop.

Solliciteren

Voor deelname aan een NVA fellowship dient u te solliciteren. Heeft u interesse in een van de fellowships van 2023, kunt u dit kenbaar maken door uw motivatie samen met uw CV te mailen naar nva@scopie.org. Dit kan tot 27 maart 2023.

Meer informatie vindt u op de site van de NVA.

Michelangelo Delmedico, deelnemer 2021

”They were 10 amazing orthopaedic-dense days. We had the chance to observe great surgeons throughout Holland and Milan. Everyday we had the nicest dinner with our host, during which we had the chance to get to know each other. Holland Fellows prepared for us one of the kindest and funny experience: they rent these vintage renewed two-seater, and we travelled on the road through Holland. It was amazing. The scientific session was extremely interesting and there was the chance to interact with each other and discuss the topics together. I really enjoyed every second of the Fellowship. It was one of the greatest time of my life.”

Joost Willems, deelnemers 2021

“Wat betreft het supergoed georganiseerde en te gekke fellowship sluit ik me volledig aan bij wat Stijn zegt. Echt een ervaring om nooit te vergeten!”

Ook interessant?

NVA Masterclass 2023
08/12/2023 - 08/12/2023 :
NVA Basiscursus Arthroscopie Knie 2023
10/07/2023 - 10/07/2023 : Utrecht
NVA Basiscursus Arthroscopie Schouder 2023
11/07/2023 - 11/07/2023 : Utrecht