Ja u dient van te voren in te schrijven. Klik hier om u in te schrijven voor het webinar.
Heeft u het registratieformulier volledig ingevuld, maar verschijnt de donkerblauwe button onderaan met ‘inschrijven’ niet of klikt u op ‘inschrijven’ en krijgt u de volgende melding: ‘There was a problem with your submission. Please review the fields below’, dan vragen we u de volgende items in uw registratie na te kijken:
Heeft u uw geslacht ingevuld?
Heeft u uw e-mailadres twee keer ingevuld?
Bent u akkoord gegaan met de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden?
Mocht u vervolgens de volgende melding krijgen:
Dit e-mailadres is al geregistreerd
Dan betekent dat, dat u zich al eens eerder via onze website voor een (ander) congres heeft geregistreerd en toen reeds een ‘account’ op onze website heeft aangemaakt. Het systeem ‘kent’ u daarom al. Dit betekent echter NIET dat u voor dit congres ingeschreven staat. Wanneer u helemaal onderaan het formulier het vakje UIT vinkt bij de volgende vraag: Wil je direct ook een account aanmaken zodat het inschrijven vervolgens vele malen sneller gaat? Dan kunt u zich wel registreren.
Heeft u bovenstaande acties goed uitgevoerd maar kunt u zich nog steeds niet inschrijven? Mail dan naar info@excelcs.nl.
Het kan zijn dat de bevestiging in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. De factuur ontvangt u in een aparte e-mail. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.
Het kan zijn dat de factuur in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.
Na het succes van de vorige editie wordt Sporthopaedie 3.0 in 2022 opnieuw georganiseerd door een samenwerking van Staf orthopedie Erasmus MC en de NOTS. Het congres vindt plaats op 8 september 2022. Klik hier om naar de website van Sporthopaedie te gaan!
Op donderdag 8 september 2022 vindt bij De Doelen in Rotterdam het wetenschappelijk en sport orthopaedisch symposium Sporthopaedie 3.0 plaats. Een zeer interessant programma – belicht vanuit de diverse hoeken van arts – nabehandelaar – patient. Doelgroep bestaat uit orthopedisch chirurgen, sportartsen en sportfysiotherapeuten. Georganiseerd in samenwerking met de afdeling orthopedie van het Erasmus MC en de NOTS.
Accreditatie wordt aangevraagd bij NOV, VSG en NVFS en keurmerk. Mis het niet!
Aan het programma wordt hard gewerkt. Hieronder leest u al meer over de sprekers en onderwerpen.
Duncan Meuffels
Sinds 2004 is Duncan staflid bij de afdeling orthopedie van het Erasmus MC te Rotterdam, waar hij academische zorg combineer met wetenschappelijk onderzoek.
Mijn specifiek aandachtsgebieden zijn letsels van de knie en de (arthroscopische) chirurgie die hierbij komt kijken. Veel van zijn patiënten zijn sporters of dansers van nationaal of internationaal niveau.
Igor Tak
Igor Tak is sportfysiotherapeut en gespecialiseerd in orthopedische revalidatie. Daarnaast is hij coördinator van de Master sportfysiotherapie NPI/Avans+. Hij doet ook wetenschappelijk (clin) onderzoek naar: letsels, biomechanica, behandeling, anatomie, lies, heup en de knie.
Tom Piscaer
Sinds 2017 is Tom werkzaam als orthopedisch chirurg-traumatoloog in het Erasmus MC en Sophia kinderziekenhuis. Hierbij richt hij zich voornamelijk op de sportgerelateerde letsels van de knie en heup bij volwassenen en kinderen. Er is veel samenwerking op dit vlak met de sportartsen en kinderorthopeden van de afdeling. Dit werk combineert hij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs naar en over dezelfde aandachtsgebieden.
Robert-Jan de Vos
Robert-Jan is opgeleid als sportarts en heeft daardoor kennis van een breed palet aan sporten en sportblessures. Hij heeft ervaring met de niet-operatieve behandeling van sportblessures en werkt nauw samen met orthopedisch chirurgen. Zijn expertise is de behandeling van peesblessures. Voorheen was hij voetballer op het hoogste amateurniveau en heb recent duurevenementen als La Marmotte en de Alternatieve Elfstedentocht volbracht.
Edwin Visser
Edwin Visser is sportfysiotherapeut en manueel therapeut MSc, met een veelzijdige interesse in (top)sport en wetenschap. Momenteel is hij werkzaam bij Sportgeneeskunde Rotterdam waar een verscheiden populatie sporters van amateur tot top niveau komen. Daarnaast is Edwin Visser werkzaam bij o.a. Scapino Ballet Rotterdam, ABN AMRO World Tennis Tournament, en de Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond. Verder is hij als guest lecturer verbonden aan de Hogeschool Rotterdam bij de Master Sportfysiotherapie en maakt hij deel uitgemaakt van de werkgroep voor de multidisciplinaire Achilles Tendinopathie richtlijn. Samen met Robert-Jan de Vos verzorgt hij daarnaast de Masterclass ‘Tendinopathieën van de onderste extremiteiten’.
Joris Buitendijk
Al geruime tijd is Joris Buitendijk werkzaam als maatschap lid bij Spomed, een multidisciplinair gespecialiseerd centrum voor orthopedische en traumatologische revalidatie. Tijdens de opleiding voor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam volgde Joris zijn internationale stage in Australië (University Concord Hospital Sydney) waar de passie voor orthopedie is ontstaan. Hier maakte Joris voor het eerst kennis met patiënten met complexe gewrichts- en bewegingsklachten.’
Revalidatie na een knieluxatie
Knieluxaties gaan gepaard met uitgebreide weefselschade waardoor ondanks adequaat medisch en therapeutisch handelen terugkeer naar volledige herstel niet van zelfsprekend is.
Patiënten worden geconfronteerd met een lang revalidatieprogramma, waarbij de terugkeer naar volledige activiteit lang duurt. In de meeste gevallen keren de patiënten met dit knieletsel terug naar een acceptabel niveau, maar veelal blijven ook rest beperkingen bestaan.
De prognose is het beste met een optimale medisch specialistische interventie zo spoedig mogelijk na oplopen van het letsel gevolgd door een revalidatieprogramma op maat.
Deze voordracht gaat in op de “key points” van de revalidatie bij knieluxaties. De noodzaak om dit letsel met een ervaren multidisciplinair team te behandelen, overwegingen en specifieke aandachtspunten in de revalidatie worden belicht.
David Beard
David Beard is hoogleraar musculoskeletale en chirurgische wetenschappen aan de Nuffield Department of Orthopaedics, Rheumatology and Musculoskeletal Sciences (NDORMS) van de Universiteit van Oxford. Hij is ook directeur van de Royal College of Surgeons (RCS) Surgical Intervention Trials Unit (SITU-NDORMS) en verantwoordelijk voor een portfolio van chirurgische en complexe interventieproeven, waarvan vele als mede-aanvrager en sommige als hoofdonderzoeker.
Adres
De Doelen
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam
Met de auto
De Doelen ligt middenin het centrum van Rotterdam en is ook per auto goed bereikbaar. Vanwege drukte in het centrum en vanuit milieu-aspect adviseren wij onze bezoekers per openbaar vervoer te komen. Houd met name op vrijdag- en zaterdagavond rekening met extra reistijd per auto vanwege drukte in het centrum van de stad.
Openbaar vervoer
De Doelen ligt in het centrum van Rotterdam. Trein, bus, tram en metro stoppen op korte loopafstand. Voor een gedetailleerde reisbeschrijving van uw voordeur naar de ingang van de Doelen bezoekt u 9292.
Parkeren
In de directe omgeving van de Doelen bevinden zich verschillende parkeergarages. Voorafgaand aan uw concertbezoek met korting een parkeerkaart boeken kan via parkereninrotterdam.nl.
Ga voor meer informatie naar deze website.