Sporthopaedie 3.0 2022

 • Waar:
  De Doelen in Rotterdam
  Schouwburgplein 50
  3012 CL
  Rotterdam
  The Netherlands
 • Wanneer:
  08/09/2022 - 08/09/2022
  08:30 - 17:00
 • Geaccrediteerd door:
  NOV, VSG

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Veelgestelde vragen

 • Moet ik mij inschrijven voor Sporthopaedie 3.0?

  Ja u dient van te voren in te schrijven. Klik hier om u in te schrijven voor het webinar.

 • Het lukt me niet om mezelf in te schrijven.

  Heeft u het registratieformulier volledig ingevuld, maar verschijnt de donkerblauwe button onderaan met ‘inschrijven’ niet of klikt u op ‘inschrijven’ en krijgt u de volgende melding: ‘There was a problem with your submission. Please review the fields below’, dan vragen we u de volgende items in uw registratie na te kijken:

  Heeft u uw geslacht ingevuld?

  Heeft u uw e-mailadres twee keer ingevuld?

  Bent u akkoord gegaan met de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden?

  Mocht u vervolgens de volgende melding krijgen:

  Dit e-mailadres is al geregistreerd

  Dan betekent dat, dat u zich al eens eerder via onze website voor een (ander) congres heeft geregistreerd en toen reeds een ‘account’ op onze website heeft aangemaakt. Het systeem ‘kent’ u daarom al. Dit betekent echter NIET dat u voor dit congres ingeschreven staat. Wanneer u helemaal onderaan het formulier het vakje UIT vinkt bij de volgende vraag: Wil je direct ook een account aanmaken zodat het inschrijven vervolgens vele malen sneller gaat? Dan kunt u zich wel registreren.

  Heeft u bovenstaande acties goed uitgevoerd maar kunt u zich nog steeds niet inschrijven? Mail dan naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn inschrijving.

  Het kan zijn dat de bevestiging in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. De factuur ontvangt u in een aparte e-mail. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen factuur ontvangen.

  Het kan zijn dat de factuur in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

Over Sporthopaedie

Na het succes van de vorige editie wordt Sporthopaedie 3.0 in 2022 opnieuw georganiseerd door een samenwerking van Staf orthopedie Erasmus MC en de NOTS. Het congres vindt plaats op 8 september 2022. Klik hier om naar de website van Sporthopaedie te gaan!

Over het Sporthopaedie 3.0 Congres

Op donderdag 8 september 2022 vindt bij De Doelen in Rotterdam het wetenschappelijk en sport orthopaedisch symposium Sporthopaedie 3.0 plaats. Een zeer interessant programma – belicht vanuit de diverse hoeken van arts – nabehandelaar – patiënt. Doelgroep bestaat uit orthopedisch chirurgen, sportartsen en sportfysiotherapeuten. Georganiseerd in samenwerking met de afdeling orthopedie van het Erasmus MC en de NOTS.

Accreditatie wordt aangevraagd bij NOV, VSG, KNGF en Keurmerk. Mis het niet!

Programma

Linda van den Berg

Linda van den Berg heeft een aanstelling bij de afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde, én in het Sophia Kinderziekenhuis. Ze behandelt kinderen met acute sportblessures, zoals letsel aan de voorste kruisband en de meniscus na een ongelukkige val of overtreding. Maar er komen ook kinderen met chronische klachten door overbelasting. De kids zijn afkomstig uit het gehele spectrum van de jeugdsport. De kindersportgeneeskunde is een onontgonnen terrein in de wetenschap. Naast het behandelen van sportblessures, houdt ze zich daarom bezig met onderzoek.

Sportletsels bij kinderen zijn geen sportletsels van kleine volwassenen. Ze behoeven een geheel eigen aanpak en behandeling. Dit komt door de fysieke en fysiologische processen die met de groei samenhangen. In deze presentatie wordt behandeld wat jonge sporters uniek maakt op het gebied van blessures. Hierbij zal ingegaan worden op de groei en botontwikkeling bij kinderen en adolescenten. Verder zullen we specifiek ingaan op de niet-articulaire osteochondrosen, die gerelateerd zijn aan overbelasting. Hierbij zal de klinische presentatie, het lichamelijk onderzoek en de waarde van aanvullend onderzoek aan bod komen. Tevens zullen handvaten gegeven worden voor de behandeling en sportadvies bij deze specifieke aandoeningen.

Joris Buitendijk

Al geruime tijd is Joris Buitendijk werkzaam als maatschap lid bij Spomed, een multidisciplinair gespecialiseerd centrum voor orthopedische en traumatologische revalidatie. Tijdens de opleiding voor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam volgde Joris zijn internationale stage in Australië  (University Concord Hospital Sydney) waar de passie voor orthopedie is ontstaan. Hier maakte Joris voor het eerst kennis met patiënten met complexe gewrichts- en bewegingsklachten.’

Revalidatie na een knieluxatie

Knieluxaties gaan gepaard met uitgebreide weefselschade waardoor ondanks adequaat medisch en therapeutisch handelen terugkeer naar volledige herstel niet van zelfsprekend is.

Patiënten worden geconfronteerd met een lang revalidatieprogramma, waarbij de terugkeer naar volledige activiteit lang duurt. In de meeste gevallen keren de patiënten met dit knieletsel terug naar een acceptabel niveau, maar veelal blijven ook rest beperkingen bestaan.

De prognose is het beste met een optimale medisch specialistische interventie zo spoedig mogelijk na oplopen van het letsel gevolgd door een revalidatieprogramma op maat.

Deze voordracht gaat in op de “key points” van de revalidatie bij knieluxaties. De noodzaak om dit letsel met een ervaren multidisciplinair team te behandelen, overwegingen en specifieke aandachtspunten in de revalidatie worden belicht.

Denise Eygendaal

Denise is orthopedisch chirurg sinds het jaar 2000 en opgeleid in Rotterdam, Leiden, Den Haag, Denemarken, Melbourne en Amerika (Harvard Medical School). In Leiden gepromoveerd op instabiliteit van het ellebooggewricht in het jaar 2000. Zij heeft 5 jaar in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen gewerkt als bovenste extremiteit chirurg. Vervolgens heeft zij 16 jaar in het Amphia ziekenhuis gewerkt als orthopedisch chirurg en decaan en ben daar ruim 10 jaar verantwoordelijk geweest voor het opleiden van orthopedisch chirurgen. Sinds 2016 is Denise als bijzonder hoogleraar in de orthopedie verbonden aan de universiteit van Amsterdam en is daar actief betrokken bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en bij het begeleiden van promovendi. Sinds 2021 is Denise aangesteld als afdelingshoofd Orthopedie & Sportgeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum en als hoogleraar in de orthopedische chirurgie verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Haar aandachtsgebied op dit moment is het behandelen van aandoeningen van de elleboog bij volwassenen en kinderen. Dit bestaat uit het plaatsen van elleboogprotheses, het behandelen van botbreuken van de arm, het behandelen van ongevalsgevolgen en (top)sport gerelateerde aandoeningen. Hierbij maakt zij gebruik van ‘minimaal invasieve operatie technieken’ (kijkoperatie technieken )  en 3D planning en 3D printing.

 

Duncan Meuffels

Sinds 2004 is Duncan staflid bij de afdeling orthopedie van het Erasmus MC te Rotterdam, waar hij academische zorg combineer met wetenschappelijk onderzoek.

Mijn specifiek aandachtsgebieden zijn letsels van de knie en de (arthroscopische) chirurgie die hierbij komt kijken. Veel van zijn patiënten zijn sporters of dansers van nationaal of internationaal niveau.

Tom Piscaer

Sinds 2017 is Tom werkzaam als orthopedisch chirurg-traumatoloog in het Erasmus MC en Sophia kinderziekenhuis. Hierbij richt hij zich voornamelijk op de sportgerelateerde letsels van de knie en heup bij volwassenen en kinderen. Er is veel samenwerking op dit vlak met de sportartsen en kinderorthopeden van de afdeling. Dit werk combineert hij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs naar en over dezelfde aandachtsgebieden.

Edwin Visser

Edwin Visser is sportfysiotherapeut en manueel therapeut MSc, met een veelzijdige interesse in (top)sport en wetenschap. Momenteel is hij werkzaam bij Sportgeneeskunde Rotterdam waar een verscheiden populatie sporters van amateur tot top niveau komen. Daarnaast is Edwin Visser werkzaam bij o.a. Scapino Ballet Rotterdam, ABN AMRO World Tennis Tournament, en de Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond. Verder is hij als guest lecturer verbonden aan de Hogeschool Rotterdam bij de Master Sportfysiotherapie en maakt hij deel uitgemaakt van de werkgroep voor de multidisciplinaire Achilles Tendinopathie richtlijn. Samen met Robert-Jan de Vos verzorgt hij daarnaast de Masterclass ‘Tendinopathieën van de onderste extremiteiten’.

Robert-Jan de Vos

Robert-Jan is opgeleid als sportarts en heeft daardoor kennis van een breed palet aan sporten en sportblessures. Hij heeft ervaring met de niet-operatieve behandeling van sportblessures en werkt nauw samen met orthopedisch chirurgen. Zijn expertise is de behandeling van peesblessures. Voorheen was hij voetballer op het hoogste amateurniveau en heb recent duurevenementen als La Marmotte en de Alternatieve Elfstedentocht volbracht.

Locatie

Adres

De Doelen

Schouwburgplein 50

3012 CL Rotterdam

Met de auto

De Doelen ligt middenin het centrum van Rotterdam en is ook per auto goed bereikbaar. Vanwege drukte in het centrum en vanuit milieu-aspect adviseren wij onze bezoekers per openbaar vervoer te komen. Houd met name op vrijdag- en zaterdagavond rekening met extra reistijd per auto vanwege drukte in het centrum van de stad.

Openbaar vervoer
De Doelen ligt in het centrum van Rotterdam. Trein, bus, tram en metro stoppen op korte loopafstand. Voor een gedetailleerde reisbeschrijving van uw voordeur naar de ingang van de Doelen bezoekt u 9292.

Parkeren

In de directe omgeving van de Doelen bevinden zich verschillende parkeergarages. Voorafgaand aan uw concertbezoek met korting een parkeerkaart boeken kan via parkereninrotterdam.nl.

Ga voor meer informatie naar deze website.

Inschrijven

Ook interessant?

Sports Valley Congres 2023
13/02/2023 - 13/02/2023 : Rotterdam
VFBV webinar 2022
07/11/2022 - 07/11/2022 : Online