Proximale Humerus Fractuur Cursus 2023

 • Waar:
  N.n.b.


  Rotterdam
  Nederland
 • Wanneer:
  14/09/2023 - 15/09/2023
  08:30 - 19:00
 • Geaccrediteerd door:

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Over

Humerus fracturen zijn veel voorkomende fracturen. Door een stijgende prevalentie van osteoporose bij vergrijzing van de bevolking, wordt een toenemend aantal proximale humerus fracturen gezien.

Er bestaat nog altijd veel discussie over voorkeur van behandeling van deze fracturen. Ondanks de huidige operatietechnieken en ontwikkelingen in osteosynthese materiaal, bestaat er nog altijd een relatief hoge percentage complicaties.

De operatieve behandeling van proximale humerus letsels vergt een speciale expertise op het gebied van anatomie en operatie-technieken.

Doel van de cursus is inzicht te verkrijgen in de toegepaste anatomie, diagnostiek, classificatie en indicatiestelling bij proximale humerus fracturen. Daarnaast is het doel om praktische vaardigheden te verkrijgen voor goede repositie en fixatie met osteosynthesemateriaal of het plaatsen van schouderprothesen bij fracturen.

Dit willen we bereiken door, na korte theoretische instructies, chirurgische benaderingen, plaat osteosynthese en schouderprothesen te plaatsen in verse preparaten.

Programma

Aan het programma wordt op dit moment nog hard gewerkt. Binnenkort vindt u daarover meer informatie hier.

Inschrijven

De inschrijving is op dit moment nog niet geopend.

Ook interessant?