NVA Scopiecursus 1

 • Waar:
  OLVG locatie Oost Amsterdam
  Oostpark 9
  1091 AC
  Amsterdam
  The Netherlands
 • Wanneer:
  15/05/2020 - 15/05/2020
  08:30 - 19:00
 • Geaccrediteerd door:
  nvt

Vragen over NVA Scopiecursus 1?


Mobiel: +31 6 48 05 99 36 (WhatsApp only) Telefoon: 0135440013 Email: info@excelcs.nl

Over

Op vrijdag 15 mei 2020 vindt in het OLVG de NVA Scopiecursus 1 plaats. 

Deze basis cursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor ANIOS, assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en aan de basis beginselen van de arthroscopie. Er wordt onder leiding van dedicated MSK radiologen aandacht geschonken aan de beoordeling van MRI onderzoek van zowel de knie als de schouder.

Bereikbaarheid

NVA Scopiecursus 1 wordt gehouden in het OLVG locatie Oost, Teaching Hospital (N gebouw, begane grond, bij de medische bibliotheek tegenover de receptie van de hoofdingang).

Adres: Oosterparkstraat 9 in Amsterdam.

Programma

Verschillende aspecten van de artroscopie komen aan de orde, zoals omgaan met instrumenten en audiovisuele hulpmiddelen, Portals en Techniek, Diagnostiek en Indicatie stelling en State of the Art behandel opties. Ook wordt er een instructie over klinisch onderzoek van de knie en schouder gegeven. Daarnaast komen er aspecten van aanvullende diagnostiek aan de orde. Hands on: knie onderzoek, schouder onderzoek, stereotactisch oefenen, rontgen casuistiek, sawbone artroscopie oefeningen.

Opbouw

De cursus is opgebouwd uit een aantal presentaties en een carrousel met 4 stations. Na de presentaties wordt de groep in 4-en gedeeld zodat alle stations door iedereen per toerbeurt wordt bezocht.

Hands on Station 1:

Anamnese en lichamelijk onderzoek bij een patient met een schouder- en een andere patient met een knie probleem. Iedere deelnemer zal zelf bij de patient het onderzoek doen.

Hands on Station 2:

Aan de hand van gepresenteerde casuïstiek wordt interactief gediscussieerd over de aanvullende diagnostiek.

Hands on station 3:

Met behulp van echte artroscopie torens en instrumenten wordt op een kunstknie een artroscopie uitgevoerd, eerst het diagnostische gedeelte mn gericht op handhaven van de horizon en de kijkrichting en eventueel gevolgd door een meniscectonie en verwijderen van een corpus liberum

Hands on Station 4:

Via simendo systeem een computersimulatie artroscopie om de oog hand coordinatie te trainen. Voor de beste score valt hier een prijs te winnen.

Inschrijven

Ook interessant?

NVA Lustrumcongres
04/06/2020 - 05/06/2020 te Noordwijk