NVA Scopiecursus 1 2021

 • Waar:
  OLVG locatie Oost Amsterdam
  Oostpark 9
  1091 AC
  Amsterdam
  The Netherlands
 • Wanneer:
  28/05/2021 - 28/05/2021
  08:30 - 19:00
 • Geaccrediteerd door:
  nvt

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact op met Odette!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Over

Op vrijdag 28 mei 2021 vindt in het OLVG de NVA Scopiecursus 1 plaats. 

Deze basis cursus is bedoeld als introductie en eerste kennismaking met de arthroscopische chirurgie en is bedoeld voor ANIOS, assistenten in vooropleiding Orthopedie en AIOS Heelkunde. Het leuke van deze cursus is dat er aandacht wordt besteed aan de indicatie tot chirurgie, het lichamelijke onderzoek van knie en schouder en aan de basis beginselen van de arthroscopie. Er wordt onder leiding van dedicated MSK radiologen aandacht geschonken aan de beoordeling van MRI onderzoek van zowel de knie als de schouder.

Klik hier om naar de website van de NVA te gaan.

Bereikbaarheid

NVA Scopiecursus 1 wordt gehouden in het OLVG locatie Oost, Teaching Hospital (N gebouw, begane grond, bij de medische bibliotheek tegenover de receptie van de hoofdingang).

Adres:
Oosterparkstraat 9
1091 AC Amsterdam

Komt u met het openbaar vervoer?

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Isolatorweg (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3 richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Voor een gedetailleerde reisbeschrijving van uw voordeur naar de ingang van OLVG locatie Oost Amsterdam bezoekt u 9292.

Komt u met de auto?

Via Den Haag / Schiphol – Via Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het ’s Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden.
Vanaf ringweg A10 
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg.
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Parkeren:

Er is een parkeergarage gelegen aan het ’s Gravesandeplein 120. U kunt hier 24 uur per dag tegen betaling parkeren. De doorrijhoogte is 2.10 meter.

Dagtarief vrijdag (van 07.00 – 24.00 uur) € 6,00 per uur / € 1,50 per kwartier
Verloren/Dagkaart € 48,00

U betaalt bij vertrek.

 

Programma

Verschillende aspecten van de artroscopie komen aan de orde, zoals omgaan met instrumenten en audiovisuele hulpmiddelen, Portals en Techniek, Diagnostiek en Indicatie stelling en State of the Art behandel opties. Ook wordt er een instructie over klinisch onderzoek van de knie en schouder gegeven. Daarnaast komen er aspecten van aanvullende diagnostiek aan de orde. Hands on: knie onderzoek, schouder onderzoek, stereotactisch oefenen, rontgen casuistiek, sawbone artroscopie oefeningen.

Opbouw

De cursus is opgebouwd uit een aantal presentaties en een carrousel met 4 stations. Na de presentaties wordt de groep in 4-en gedeeld zodat alle stations door iedereen per toerbeurt wordt bezocht.

Hands on Station 1:

Anamnese en lichamelijk onderzoek bij een patient met een schouder- en een andere patient met een knie probleem. Iedere deelnemer zal zelf bij de patient het onderzoek doen.

Hands on Station 2:

Aan de hand van gepresenteerde casuïstiek wordt interactief gediscussieerd over de aanvullende diagnostiek.

Hands on station 3:

Met behulp van echte artroscopie torens en instrumenten wordt op een kunstknie een artroscopie uitgevoerd, eerst het diagnostische gedeelte mn gericht op handhaven van de horizon en de kijkrichting en eventueel gevolgd door een meniscectonie en verwijderen van een corpus liberum

Hands on Station 4:

Via simendo systeem een computersimulatie artroscopie om de oog hand coordinatie te trainen. Voor de beste score valt hier een prijs te winnen.

Inschrijven

Ook interessant?