NERASS Najaarscongres 2022

 • Waar:
  St. Antonius Ziekenhuis Woerden
  Polanerbaan 2
  3447 GN
  Woerden
  Nederland
 • Wanneer:
  09/12/2022 - 09/12/2022
  09:30 - 17:00
 • Accreditatie door:
  Wordt aangevraagd bij ABAN, NAPA en VSR

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Veelgestelde vragen

 • Het lukt me niet om mezelf in te schrijven.

  Heeft u het registratieformulier volledig ingevuld, maar verschijnt de donkerblauwe button onderaan met ‘inschrijven’ niet of klikt u op ‘inschrijven’ en krijgt u de volgende melding: ‘There was a problem with your submission. Please review the fields below’, dan vragen we u de volgende items in uw registratie na te kijken:

  Heeft u uw geslacht ingevuld?

  Heeft u uw e-mailadres twee keer ingevuld?

  Bent u akkoord gegaan met de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden?

  Mocht u vervolgens de volgende melding krijgen:

  Dit e-mailadres is al geregistreerd

  Dan betekent dat, dat u zich al eens eerder via onze website voor een (ander) congres heeft geregistreerd en toen reeds een ‘account’ op onze website heeft aangemaakt. Het systeem ‘kent’ u daarom al. Dit betekent echter NIET dat u voor dit congres ingeschreven staat. Wanneer u helemaal onderaan het formulier het vakje UIT vinkt bij de volgende vraag: Wil je direct ook een account aanmaken zodat het inschrijven vervolgens vele malen sneller gaat? Dan kunt u zich wel registreren.

  Heeft u bovenstaande acties goed uitgevoerd maar kunt u zich nog steeds niet inschrijven? Mail dan naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn inschrijving.

  Het kan zijn dat de bevestiging in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. De factuur ontvangt u in een aparte e-mail. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen factuur ontvangen.

  Het kan zijn dat de factuur in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

Over NERASS

Nerass (Netherlands Rheumatoid & Artritis Surgical Society) is een medische, multidisciplinaire vereniging van reumatologen, orthopedisch chirurgen, plastisch chirurgen, revalidatie artsen en neurochirurgen.

Doel van de vereniging:
De bevordering van de kwaliteit van reuma-chirurgie in Nederland door uitwisseling van kennis tussen medische specialisten en andere wetenschappers die zich bezighouden met de ziekten van het bewegingsapparaat en met name met de chirurgische therapie en de indicatie hiertoe dan wel postoperatieve behandeling daarvan. De vereniging is opgericht in 1991.

Lid worden van Nerass? Lees op de website van Nerass hoe dat gaat.

Over NERASS Najaarscongres

”Over belasting”

NERASS Najaarscongres vrijdag 9 december “Over Belasting”  van 9:30-17:00 in Woerden.

Dankzij onze botten, banden en gewrichten, aangestuurd door onze hersenen, staan wij dagelijks fier op onze benen en bewegen wij ons door de dag. Maar wat als één van de onderdelen van ons houdings- en bewegingsapparaat faalt of overbelast raakt? Als onze botten breken door osteoporose of een stressfractuur? Als onze gewrichten falen door tendinopathie of te lakse banden? Of als we doorgaan zonder te luisteren naar de signalen van overbelasting en er uiteindelijk chronische pijn ontstaat? Het NERASS Najaarscongres “Over Belasting” behandeld o.a. osteoporose en de nieuwe aanpak volgens de nieuwste richtlijn, mechanismen van ontstaan van chronische pijn, hypermobiliteit van handgewrichten, tendinopathieën, consequenties van adipositias en meer. Deze onderwerpen en ook wat er aan te doen is, zullen op 9 december vanuit de perspectieven van de orthopeed, revalidatiearts, plastisch chirurg, sportarts, psycholoog, radioloog en endocrinoloog besproken worden.

Binnenkort volgt meer informatie over de sprekers.

 

Programma

Op vrijdag 9 december 2022 vindt het NERASS Najaarscongres plaats, 09.30-17.00 uur, Woerden. Het thema van de dag is:

”Over belasting”

J. (Hans) Zwerver
Sportarts, SportsValley Ziekenhuis, Gelderse vallei & Centrum voor Bewegingswetensschappen, UMCG

Prof dr J (Hans) Zwerver is werkzaam als sportarts bij de afdeling sportgeneeskunde (SportsValley ) in Ziekenhuis  Gelderse Vallei. Daarnaast is hij als bijzonder hoogleraar Sport- en Beweeggeneeskunde verbonden aan het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zijn onderzoek richt zich enerzijds op preventie en behandeling van sportblessures (peesaandoeningen), anderzijds op ‘Bewegen als Medicijn’. Hans Zwerver publiceerde meer dan 100 artikelen in internationale (sport)medische tijdschriften en boeken en presenteerde zijn resultaten wereldwijd op diverse vooraanstaande congressen. In 2018 was hij voorzitter  van de International Scientific Tendon Conference and the ICON tendon consensus meeting in Groningen. Hij is namens de Vereniging voor Sportgeneeskunde voorzitter van het onlangs erkende  multidisciplinaire ‘National Center Exercise is Medicine’.

Presentatie
(Over)belasting en pezen: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

M.J.O.E. (Marietta) Bertleff
Plastisch chirurg, HandsOnCare

Sinds 2010 heb ik mij als Plastisch Chirurg volledig toegelegd op het specialisme hand en polschirurgie. Destijds was mijn eerste uitdaging om voor de Xpert Clinic een aantal vestigingen op te richten en vervolgens ben ik in de MC groep als hand en polschirurg gaan werken. Daarna heb ik enkele jaren als medisch manager binnen de Bergman gewerkt en heb ik daar ook het hand en pols aandachtsgebied opgericht. In 2010 heb ik in de avonduren Bedrijfskunde gestudeerd en sindsdien werk ik naast mijn werk als hand en polschirurg ook als consultant in de zorg en denk ik mee bij trajecten om het werk in de ziekenhuizen, maar ook in andere zorginstellingen, efficiënter en hopelijk ook leuker te maken.  Sinds 2020 ben ik, samen met mijn collega Wim Theuvenet, werkzaam in het ZBC HandsOnCare met vestigingen in Bosch en Duin, Lelystad en Rozendaal.

Presentatie
Hypermobiliteit/instabiliteit hand en pols

W. (Willemine) Beuving
Revalidatiearts, Reade

Sinds 2003 werk ik als revalidatiearts bij Reade, centrum voor Revalidatie en Reumatologie in Amsterdam. Daar ben ik één van de artsen die verantwoordelijk is voor de zorg van patiënten met chronische pijnsyndromen van het houding & bewegingsapparaat.
Behalve de directe patientenzorg hebben ook de ontwikkeling van nieuwe zorgproducten zowel op inhoud als op logistiek mijn aandacht. Mijn interesse voor het maken van gezonde keuzes ter bevordering van herstel in de ruimste zin van het woord heb ik nog meer gestalte gegeven door een opleiding tot leefstijlcoach te doen welke ik vorig jaar heb afgerond. Naast de patientenzorg vervul ik ook de rol van medisch manager polikliniek wat maakt dat ik bij veel verschillende processen binnen de organisatie betrokken ben.

Presentatie
Overbelasting, waar ligt de grens?

M.E.M. (Malou) te Molder
Junior onderzoeker/promovendus, Sint Maartenskliniek

Malou te Molder startte haar carrière als onderzoeksverpleegkundige in de Sint Maartenskliniek en is sinds 2018 werkzaam als junior onderzoeker. In haar promotieonderzoek focust zij zich op de vraag wanneer de uitkomst van een knieprothese voor patiënten en kniespecialisten niet geslaagd is.

Presentatie
Ontevreden na een knieprothese

M.A. (Mies) Korteweg
Radioloog, subspecialisatie MSK, Reade

Mies Korteweg werkt sinds 2017 bij Reade, reumatologie en revalidatiecentrum in Amsterdam als radioloog met subspecialisatie musculoskeletaal (MSK). MSK vormt het grootste onderdeel van de radiologische werkzaamheden, waaronder veelvuldige echografische onderzoeken en dagelijkse echogeleide interventies, injecties en diagnostische puncties. Naast haar werk bij Reade is Mies werkzaam bij de Nederlandse echografie Academie (NEAc) als docent en is ze betrokken bij het vormgeven van het MSK onderwijs. Ook werkt ze regelmatig in het Bovenij ziekenhuis en af en toe op Bonaire als algemeen radioloog. Haar fellowship MSK radiologie heeft ze behaald in het AMC/OLVG. Ze is in het bezit van de europees erkende diploma’s van MSK radiologie (van de ESSR). Gedurende haar opleidingstijd tot radioloog in het ASZ in Dordrecht en in het UMCU is ze gepromoveerd op hoog veld MRI van lymfeklieren in het UMCU. Tot begin dit jaar was ze voorzitter van het internationale MRI genootschap van de Benelux (ISMRM Benelux).

Presentatie
Achilles’ hiel en andere mythen in beeld: Beeldvorming en radiologische interventies van pezen

N.M. (Natasha) Appelman – Dijkstra
Internist-endocrinoloog, LUMC

Natasha Appelman-DIjkstra is een internist-endocrinoloog gespecialiseerd in osteoporose en zeldzame bot en mineraal aandoeningen  Sinds 2012 is zij werkzaam in het LUMC waar zij sinds 2016 het Centrum voor Botkwaliteit leidt. Sinds 2022 is zij ook hoofdopleider voor de Interne Geneeskunde in de opleidingsregio Leiden. Natasha heef tin de afgelopen jaren meegedaan aan onder andere de fase 3 studie naar Romozosumab, doet onderzoek naar botkwaliteit in vivo met de impact microindentation techniek en is sinds 2020 oprichter en coordinator van het Europese Register voor Zeldzame bot en mineraal aandoeningen.

De afgelopen jaren is Natasha lid geweest van de werkgroep van de richtlijn osteoporose en fractuur preventie waarvan het resultaat nu deze zomer gepubliceerd is.

Presentatie
Broze botten: osteoporose behandeling, gevolgen en uitingsvormen

E.F.C. (Liesbeth) van Rossum
Internist-endocrinoloog Erasmus MC

Prof. Dr. Liesbeth van Rossum is internist-endocrinoloog en hoogleraar obesitas en stressonderzoek in het Erasmus MC. Zij is mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht. Als bestuursvoorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland, met adviesrol aan het ministerie van VWS, was zij nauw betrokken bij de opname van diverse soorten obesitas behandelingen in de basiszorgverzekering en bij het Nationaal Preventie Akkoord. Daarnaast bekleedt zij diverse (inter)nationale bestuurlijke functies, waaronder Europees leider van het focusgebied Obesitas en Diabetes van de European Society of Endocrinology. Zij schreef met collega Mariette Boon de prijswinnende internationale bestseller “VET belangrijk” (FAT, the secret organ) en werd in 2020 en 2021 uitgeroepen tot een van de 10 meest invloedrijke vrouwen in de gezondheidszorg.

Presentatie
Adipositas: overbelasting?

S. (Silke) de Groot
Revalidatiearts, Heliomare Arbeid

Presentatie
Werken met een chronische aandoening, hoe belastbaar ben je?

F. (Florian) Werger
Hand- en Ergotherapeut, Handtherapie.net

Mijn naam is Florian Werger, Hand-/Ergotherapeut, en werk sinds December voor Handtherapie.net op de locaties Amersfoort en Lelystad. Hier behandel ik de gehele bovenste extremiteit.

Naast Handtherapie heb ik ervaring opgedaan als docent bij Xpert Handtherapie Onderwijs, zowel aan de AOHT als interne clinics, en heb ik in de schouderrevalidatie gewerkt bij Kinos Revalidatie, waarbij neurologische en chronische schouderklachten werden behandeld.

Naast Handtherapie heb ik een eigen onderneming: RacketTuning, een specialistische dienst voor racketsporten. De kennis vanuit dit specialisme combineer ik met de Handtherapie om zo een totaal mogelijke behandeling te creeeren bij klachten/blessures.

Presentatie
Overbelasting van de hand en pols, hoe behandel je dat?

H.J.A. (Hero) Zijlker
Promovendus plastische chirurgie, UMC Utrecht en arts-assistent plastische chirurgie, Catharina Ziekenhuis

Mijn naam is Hero Zijlker en sinds het behalen van mijn artsenbul in 2017 in Leiden ben ik enorm geïnteresseerd geweest in de hand en pols chirurgie. Mijn doel is om uiteindelijk zelf dit prachtige vak te mogen beoefenen. In dit vakgebied heb ik gaandeweg vele ervaringen opgedaan bij chirurgen in binnen- en buitenland, zoals bij Garcia-Elias in het Institut Kaplan in Barcelona.

Tijdens het NERASS Lustrumcongres op 13 mei 2022 is dit Stipendium uitgereikt aan Hero Zijlker. Jaarlijks reikt het NERASS bestuur een stipendium uit van 500-1500 euro t.b.v. onderzoek, het verwerven van kennis of het verspreiden van kennis op het gebied van reumachirurgie of een ander onderwerp dat past binnen de doelstellingen van de NERASS.

Het stipendium heeft mede mogelijk gemaakt dat ik afgelopen jaar zowel naar Rome, voor een presentatie over mijn promotie onderzoek naar pols protheses, als naar Parijs, naar het Institut Kaplan, heb kunnen gaan. Voor deze ervaringen ben ik jullie erg dankbaar.

Presentatie
Stipendium 2022: Een geschenk uit de hemel

 

Locatie

Het congres vindt plaats bij het St. Antionius Ziekenhuis te Woerden.

Polanerbaan 2

3447 GN Woerden

Bereikbaarheid

Alle informatie over de bereikbaarheid met auto, OV, fiets etc. en parkeren vindt u hier:

https://www.antoniusziekenhuis.nl/locaties/locatie-woerden

Inschrijven

Ook interessant?

Sports Valley Congres 2023
13/02/2023 - 13/02/2023 : Rotterdam
2nd Lowlands Shoulder Congress 2023
09/06/2023 - 09/06/2023 : Laren
NVA Masterclass 2022
25/11/2022 - 25/11/2022 : Utrecht