FBK Games Sportmedisch Congres 2023

 • Waar:
  U Parkhotel in Enschede
  De Veldmaat 8
  7522 NM
  Enschede
  Nederland
 • Wanneer:
  31/05/2023 - 31/05/2023
  13:15 - 18:00
 • Accreditatie door:
  Aangevraagd bij NOV, Kwaliteitshuis Fysiotherapie(KNGF (algemeen en sport) en Keurmerk), VSG en VSR

Heeft u een vraag over dit event?

Neem contact met ons op!
Telefoon: 013-5440013 Email: info@excelcs.nl

Veelgestelde vragen

 • Het lukt me niet om mezelf in te schrijven.

  Heeft u het registratieformulier volledig ingevuld, maar verschijnt de donkerblauwe button onderaan met ‘inschrijven’ niet of klikt u op ‘inschrijven’ en krijgt u de volgende melding: ‘There was a problem with your submission. Please review the fields below’, dan vragen we u de volgende items in uw registratie na te kijken:

  Heeft u uw geslacht ingevuld?

  Heeft u uw e-mailadres twee keer ingevuld?

  Bent u akkoord gegaan met de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden?

  Mocht u vervolgens de volgende melding krijgen:

  Dit e-mailadres is al geregistreerd

  Dan betekent dat, dat u zich al eens eerder via onze website voor een (ander) congres heeft geregistreerd en toen reeds een ‘account’ op onze website heeft aangemaakt. Het systeem ‘kent’ u daarom al. Dit betekent echter NIET dat u voor dit congres ingeschreven staat. Wanneer u helemaal onderaan het formulier het vakje UIT vinkt bij de volgende vraag: Wil je direct ook een account aanmaken zodat het inschrijven vervolgens vele malen sneller gaat? Dan kunt u zich wel registreren.

  Heeft u bovenstaande acties goed uitgevoerd maar kunt u zich nog steeds niet inschrijven? Mail dan naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn inschrijving.

  Het kan zijn dat de bevestiging in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. De factuur ontvangt u in een aparte e-mail. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

 • Ik heb geen factuur ontvangen.

  Het kan zijn dat de factuur in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, kunt u mailen naar info@excelcs.nl.

Over het FBK Games Sportmedisch Congres 2023

Op woensdag 31 mei 2023 vindt het FBK Games Sportmedisch Congres 2023 plaats op de Campus Universiteit Twente, U Parkhotel in Enschede. Dit congres is onderdeel van de FBK Games die op 4 juni a.s. zullen plaatsvinden.

Dit congres wordt georganiseerd door OCON Sportmedische Kliniek en is primair bedoelt voor alle sportzorg professionals; (sport)fysiotherapeut, sportartsen, orthopedisch chirurgen, bewegingswetenschappers, huisartsen, PA’ers, VS’ers en AIOS/ANIOS.

Waarom wil u hierbij zijn?

FBK Games Sportmedisch Congres 2023
Georganiseerd door OCON Sportmedische Kliniek
“met (Inter)nationale sprekers
en toppres(en)taties
in een intieme en ontspannen sfeer”

Accreditatie wordt aangevraagd voor 3 punten bij NOV, Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KNGF (algemeen en sport) en Keurmerk), VSG en VSR.

Over OCON Sportmedische Kliniek

OCON Sportmedische kliniek is een kliniek met veel specialistische ervaring in sportorthopedie, sportgeneeskunde en sportfysiotherapie, waar patiënten op een gastvrije manier in een moderne omgeving worden behandeld.

Als sporter wilt u zorgeloos en zonder klachten kunnen sporten en bewegen. Of u nu recreatief sporter bent of optimaal wilt presteren, een sportblessure of andere klachten heeft of het ontstaan hiervan net juist wilt voorkomen.

Sportmedische kliniek helpt u hierbij. Er staat een team van specialisten in sportzorg voor u klaar, achter één loket. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen, problemen of begeleiding op sportmedisch gebied. Zowel voor de behandeling van sportblessures of andere sport-gerelateerde klachten of net juist het voorkomen hiervan, als voor begeleiding bij trainingsopbouw en prestatiebevordering.

Wij verlenen sportmedische zorg aan (weer) beginnende sporters, recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters.

Over de FBK Games

FBK Games is de afkorting voor de Fanny Blankers Koen Games.

Fanny Blankers Koen was een Nederlandse atlete. In 1948 won ze tijdens de Olympische Spelen in London 4 gouden medailles. Daarnaast veroverde zij op de Europese kampioenschappen van 1946 en 1950 in totaal vijfmaal goud, verdeeld over vier verschillende onderdelen. Na haar actieve carrière was Blankers-Koen actief als chef d’équipe (ploegleidster in haar eigen woorden) van de olympische ploeg in 1960, 1964 en 1968. In 1999 werd zij door de internationale atletiekfederatie IAAF gekozen tot internationaal atlete van de 20e eeuw. De laatste periode van haar leven verbleef Blankers-Koen in een verpleegtehuis in Hoofddorp. Daar overleed ze op 85-jarige leeftijd.

De FBK Games vinden plaats op 4 juni 2023. Meer hierover lees je hier: https://www.fbkgames.nl/en/

Programma

 

Afke van de Wouw
Performance coaching

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in mensen en hun beweegredenen. Om die reden heb ik begin jaren 90 gekozen voor de opleiding fysiotherapie. Tijdens deze studie fysiotherapie zette ik ook mijn eerste stappen in de sportwereld: ik werd fysiotherapeut van voetbalteams. In de fysiotherapie is de aandacht vooral gericht op het houdings- en bewegingsapparaat. Ik raakte echter steeds meer geïnteresseerd in wat er zich in het hoofd afspeelt. Om die reden ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren met als hoofdrichting Sportpsychologie (nevenrichting inspanningsfysiologie).

Bij beide opleidingen miste ik echter de holistische blik: naar mijn mening zijn lichaam en geest niet te scheiden. Omdat ik in beide vakgebieden een achtergrond heb, kan ik de kennis van beide combineren. Het wordt daardoor voor mij makkelijker om het totaalplaatje van de speler te zien en mijn begeleiding daarop af te stemmen. Ook de communicatie met andere stafleden, zoals de (para)medici, inspanningsfysiologen, coaches en trainers wordt erdoor vereenvoudigd.

Verder zie ik de (sport)psychologische kant als een onderdeel van de prestatie. Net zoals kracht, conditie en techniek. Dit betekent dat je ook dit onderdeel structureel en systematisch dient te trainen om tot optimale prestaties te kunnen komen. Je hoeft als sporter dus ook geen psychologisch probleem te hebben, wil je pas gebruik kunnen maken van sportpsychologische begeleiding. Je wilt gewoon (nog) beter presteren!

Afke begeleidt en onderwijst sporters, teams, coaches, fysiotherapeuten en artsen in het leren presteren en revalideren. Ze heeft haar praktijk in Utrecht en runt met Yara de maatschap ‘WOUW Performance Coaching’ op de KNVB campus in Zeist. Ze doen vanuit daar projecten in de sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Ook is Afke sportpsycholoog (geweest) bij diverse betaald voetbal organisaties en sportteams zoals hockey, korfbal, handbal etc. Sport organisatorische werkzaamheden heeft ze o.a. verricht voor NOC*NSF, NLcoach en NVFS.

Bart Dingenen
Sportfysiotherapeut

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven, België. Na mijn afstuderen ben ik in een particuliere praktijk gaan werken om mijn vaardigheden als fysiotherapeut verder te ontwikkelen.

Het is altijd mijn wens geweest om mensen gedurende hun hele leven fysiek actief te houden en mensen te helpen hun individuele doelen te bereiken. Door de jaren heen heb ik een speciale interesse en expertise ontwikkeld in de preventie en revalidatie van musculoskeletale letsels aan de onderste ledematen.

Mijn passie voor fysiotherapie heeft mij in de combinatie van klinische praktijk en onderzoek gebracht. In 2015 heb ik mijn promotieonderzoek afgerond, gericht op houdingsregulatie in relatie tot VKB-blessures en chronische enkelinstabiliteit. Mijn postdoctorale onderzoeksactiviteiten aan de KU Leuven en de Universiteit Hasselt (België) waren gericht op de optimalisatie van beoordeling en revalidatie van ACL-blessures en hardloopblessures. Ik heb talloze papers gepubliceerd in internationale peer-reviewed tijdschriften en heb regelmatig gepresenteerd op nationale en internationale conferenties, symposia, workshops en podcasts om onderzoek naar de praktijk te vertalen. Klinisch word ik voornamelijk geconsulteerd in functie van revalidatie van de onderste ledematen, blessurepreventie en prestatieverbetering.

De unieke combinatie van mijn onderzoekswerk met mijn klinische en onderwijservaring heeft in belangrijke mate bijgedragen aan mijn zeer gewaardeerde nationale en internationale reputatie en mijn vermogen om nieuwe, originele en klinisch relevante ideeën te ontwikkelen met een vitale impact op mijn vakgebied.

Dominique Scholten
Directeur FC Twente/Heracles Academie

Dominique Scholten is directeur van FC Twente/Heracles Academie, voorheen: hoofd jeugdscouting en manager algemene zaken N.E.C., Branding & marketing bij NOC*NSF, profvoetballer N.E.C., Top Oss. Dominique stuurt een organisatie aan dat talenten identificeert, selecteert en ontwikkelt voor de eerste elftallen van FC Twente en Heracles Almelo. Hij gelooft in de kracht van mensen en focust zich ook op het ontwikkelen van medewerkers en vrijwilligers van de Academie.

Noël Keijsers
Hoogleraar clinical motor control en Senior onderzoeken

Noel Keijsers studeerde bewegingswetenschapper aan de VU in Amsterdam, waarna hij promotie onderzoek verrichte op de Radboud Universiteit. Vanaf 2005 is hij werkzaam als senior onderzoeker in de Sint Maartenskliniek. Zijn onderzoeksgroep richt zich op het verbeteren van het motorisch functioneren van mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat als gevolg van een neurologische of orthopedische aandoening. In 2021 is hij benoemd tot hoogleraar clinical Motor control aan de Radboud Universiteit. Naast wetenschapper is hij actief hardloper en liep hij de marathon in 2:22:59.

Ellen van Langen
Voormalig topatlete en Olympisch Kampioene atletiek op de 800m

Ellen van Langen is voormalig topatlete en olympisch gouden medaillewinnaar op de 800 meter (1992, Barcelona). Na haar topsportcarrière is ze als atletenmanager gaan werken bij Global Sports Communication, het grootste atletiekmanagementbedrijf ter wereld. Inmiddels is ze eindverantwoordelijk voor alle activiteiten in de baanatletiek bij GSC en vanuit die functie is ze onder andere meeting director bij de FBK Games in Hengelo en bij de Diamond League wedstrijd van Shanghai, is ze verantwoordelijk als athlete’s liason voor het atletenveld in de Diamond League wedstrijden van Silesia (Polen) en Shenzen (China) en is ze board-member van de Diamond League.
Erben Wennemars gaat met Ellen van Langen in gesprek over haar werk, haar atletiekverleden en over de rol die blessures en revalidatie daarin gespeeld hebben. In haar eigen sportieve carriere hebben blessures een belangrijke rol gespeeld en er ook voor gezorgd dat Ellen vroegtijdig moest stoppen. En ook nu heeft Ellen in haar dagelijks werk te maken met atleten met blessures.

Locatie

Het FBK Games Sportmedisch Congres 2023 vindt plaats op de Campus Universiteit Twente, in het U Parkhotel in Enschede.

De Veldmaat 8
7522 NM Enschede

Het U Parkhotel ligt op de campus van de Universiteit Twente, tussen Enschede en Hengelo en is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein en bus) en auto.

Met de trein

Met de stoptrein

 • Uitstappen op station Enschede Kennispark. Voor vervolg met de bus, zie: ‘Met de bus; Vanuit station Kennispark Enschede’. De loopafstand vanaf station Enschede Kennispark tot het U Parkhotel is ongeveer 19 minuten.

Met de Intercity

 • Uitstappen op Centraal Station Enschede. Voor vervolg met de bus, zie ‘Met de bus; Vanuit Centraal Station Enschede’.

Met de bus

Vanuit station Enschede Kennispark:

 • Lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus, uitstappen bij halte De Zul. De loopafstand vanaf halte De Zul naar het U Parkhotel is ongeveer 3 minuten (300 meter). Lijn 1 vertrekt ongeveer 4 keer per uur en de reistijd is ongeveer 14 minuten.

Vanuit Centraal Station Enschede:

 • Lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus, uitstappen bij halte De Zul. De loopafstand vanaf halte De Zul naar het U Parkhotel is ongeveer 3 minuten (300 meter). Lijn 1 vertrekt ongeveer 4 keer per uur en de reistijd is ongeveer 14 minuten.
 • Lijn 8 en 9 naar Hengelo rijden niet over de campus, maar stoppen wel bij de hoofdingang van de Universiteit (halte Kennispark/UT). De looptafstand van halte Kennispark/UT naar het U Parkhotel is ongeveer 9 minuten (750 meter).

Vanuit Centraal Station Hengelo:

 • Lijn 8 en 9 rijden van Hengelo naar Enschede rijden niet over de campus, maar stoppen wel bij de hoofdingang Universiteit (halte Kennispark/UT). De looptafstand van halte Kennispark/UT naar het U Parkhotel is ongeveer 9 minuten (750 meter).

 

Bushalte De Zul op de campus is ook opgenomen op de plattegrond van de UT. Het U Parkhotel is gebouw nummer 45 (Hogenkamp HO). Let op: in het weekend rijden er minder bussen en zijn de routes aangepast. Tijdens spitsuren rijden extra buslijnen. Zie www.9292.nl voor meer informatie.

Met de auto

Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Ga aan het eind van de afslag bij de stoplichten rechtsaf en blijf de borden Universiteit volgen. Vanaf de hoofdingang Universiteit de borden U Parkhotel volgen. Op de plattegrond van de UT gebouw nummer 45 (Hogenkamp HO).

 

Inschrijven

Ook interessant?

VFBV voorjaarscongres 2023
24/05/2023 - 24/05/2023 : Rotterdam
NVA Jaarcongres 2023
30/06/2023 - 30/06/2023 : Hilversum
CCC Jaarcongres 2023
13/09/2023 - 13/09/2023 : Zeist
SNN/SNV – Schoudercongres 2023
15/12/2023 - 15/12/2023 : ’s Hertogenbosch